A múlt hét pénteken még az igazolt versenyzők számára rendezték meg a Magyar Darts Szövetség égisze alatt meghirdetett Darts ligafordulót. Ugyanakkor nem maradtak a lelkes amatőrök sem mérkőzés lehetősége nélkül. Vasárnap kora délután a Domus üzletházban található Szombathelyi Darts Club Sportegyesület otthonában rendezték meg a Goldfisch Open hatodik fordulóját, amire népes mezőny gyűlt össze.

Az esős időjárás és a nyaralásból vissztérő játékosok miatt ezúttal harmincan álltak tábla elé. Több komoly játékerőt képviselő versenyző indult, akik az évvégi pontversenyben is tényezők lehetnek. Ráadásul a sportág népszerűségének köszönhetően akadak olyan résztvevők is, akik első ízben vettek részt a tornán. A forgatókönyv nem változott a korábban megszokottaktól.

A sorsolás szeszélyének köszönhetően a ranglista első négy helyezettje egy csoportba került. A kiírás alapján pedig csak az első két versenyző jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A nyitókörben Csóka András és Varga Márton feszült egymásnak – kettejük párharcát az utolsó leg döntötte el, előbbi javára. Bár körbeverés egyetlen csoportban sem volt, akadtak meglepő, korán búcsúzó sportoló is.

Varga Márton és a dobogóra pályázó Dobos Dávid már a csoportkör után befejezte a küzdelmeket. A végső sikerre is esélyes Kámán Lehel, szombaton sikerrel jutott be Super League-be, vasárnap viszont Csóka Dániel könnyedén búcsúztatta. Az elődöntőben Lippert Gábor nem bírt Kámán Alex-szel, így a harmadik helyen végzett. Csak úgy, mint Csóka András, aki Takács Zoltántól szenvedett vereséget.

A döntő viszont meglepően sima volt. Takács Zoltán összátlaga és kiszállózása is jobb volt, mint ellenfelének, így könnyedén nyerte meg a hatodik játéknapot. A halálcsoport miatt az összetett pontversenyben is változás állt be. Csóka András ismét az élre állt, míg Csóka Dániel a második lett – Varga Márton korai búcsújának eredményeként.

Goldfisch Open – 6. forduló

1. Takács Zoltán
2. Kámán Alex
3-3. Csóka András és Lippert Gábor

Összesített pontverseny:
1. Csóka András – 100 pont
2. Csóka Dániel és Varga Márton – 96-96 pont
4. Dobos Dávid – 76 pont
5. Kámán Lehel és Takács Zoltán – 72-72 pont
7. Kozmor József – 64 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!