Egy kemény alapozást követően futott neki a bajnoki szezonnak a címvédő Haladás VSE azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az NB I-ben és a Magyar Kupában is megőrizze elsőségét az idény végén. Ehhez első lépésként az alapszakaszban kell kimagaslót nyújtania a szombathelyi legénységnek, amely a nyitófordulóban magabiztos 6-4-es győzelmet arattak a Magyar Futsal Akadémia ellen.

A folytatásra sem kellett sokat várniuk a szurkolóknak, hiszen pénteken ismételten pályára léptek Dróth Zoltánék. Ezúttal egy idegenbeli fellépés várt a vasi legénységre, amely az újonc Pécs ellenében ismételten a három pont megszerzését tűzték ki célul. A közelgő nemzetközi kupaszereplésig a csapatjáték csiszolására is remek lehetőséget nyújtanak ezek a találkozók.

A vendég együttes a középkezdést követően próbálta ésszel, tudatosan felépíteni támadásait és a magabiztos labdatartás mellett több-kevesebb sikerrel sikerült megvalósítania elképzeléseit. Ugyanakkor a pontatlan befejezéseknek köszönhetően csak a játékrész derekán sikerült megszerezni a vezetést. Sipos találatát követően felbátorodott a házigazda pécsi alakulat is.

Próbálkozásait a félidő hajrájában eredményesség is kísérte. A második játékrészben magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Haladás és a nagy nyomás alatt tartotta a pécsi kaput, közelebb állt az újabb gól  megszerzéséhez. Egészen a 35 percig hősiesen tartotta magát a PTE csapata, ekkor viszont Henrique Diniz villant és eldöntötte a három pont sorsát, így a címvédő két győzelemmel kezdte az új szezont.

PTE-PEAC – Haladás VSE 1-2 (1-1)

Haladás: Alasztics – Henrique Diniz, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Arnon.

Csere: Gyimesi – Kovács, Szalmás, Knizs, Hajmási, Dróth, Körmendy, Fehér, Vas.

Gólszerző: Koller illetve Sipos, Henrique Diniz.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!