Alig ért csak véget a budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokság, máris újabb nemzetközi erőpróbára kerül sor. Ezúttal viszont nem a magyar fővárosban, hanem Szombathelyen kerül sor a WA Continental Tour 2023 újabb állomására. Az 5. Németh Pál Memorial Silver Meeteng erőpróbája lehetőséget ad a kalapácsvetőknek, hogy egy lépést tegyenek a római EB és a párizsi olimpia felé.

Az emlékverseny a kiváló mesteredző munkássága előtt tiszteleg, a résztvevők pedig versenyzési lehetőséghez jutnak. Ennek egyik legfontosabb része, hogy a kalapácsvetők szabadtéri verseny lévén csak késő tavasztól kora őszig tudnak pontokat szerezni. Az élő pontszám pedig rangsorolja az atlétákat, akik közül a legjobb 32 képviselheti hazáját a franciaországi ötkarikás játékokon.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy komoly előkészületeket követően kerül lebonyolításra szeptember 5-én a torna. Dr. Nemény András polgármester köszöntötte a sajtó megjelent képviselőit és gratulált a négy atlétának, akik eredményesen szerepeltek az atlétika vb-n. Hozzátette hogy Szombathely önkormányzata mindig is támogatni fogja a csapatsport mellett a sikerre ítélt egyéni sportokat, sportolókat is.

Németh Zsolt elmondta, hogy a MOB közreműködésének köszönhetően valósulhat meg a rendezvény. Köszönetet mondott a támogatóknak is, akik nélkül nem sikerülhetett volna megvalósítani ezt a versenyt. Elhangzott, hogy a rendezvény 9.6 millió forintba került, a sportolók pénzdíja pedig összesen 8 millió forint lesz, ami tovább növeli a rendezvény értékét, színvonalát.

Érdekességként merült fel, hogy a jövő évi olimpián a kalapácsvetés döntőjét éppen Halász Bence születésnapján rendezik (augusztus 4.) és ez plusz motivációt adhat a sportolónak is. Felmerült a sajtótájékoztatón még egy fontos adat, amely szerint reális esély mutatkozik arra, hogy akár 5 versenyző indulhasson Párizsban. Ehhez viszont töretlen fejlődésre lesz szüksége a titkos favoritnak.

A tervek szerint kedd délután bemelegítéssel veszi kezdetét a meghívásos verseny. A női mezőny délután 3-kor kezd, a férfiak 16 óra 15-kor. A nemzetközi mezőnyben szlovák, ciprusi, görög, horvát, észt, algír és dán kalapácsvetők is indulnak a magyarok mellett. A rendezvény helyszíne a Dobóakadémia otthonaként funkcionáló atlétikai centrum lesz.

5. NÉMETH PÁL MEMORIAL
WA Continental Tour 2023
– ezüst minősítés –

Szombathely, Sugár úti Atlétikai Centrum

A verseny rendezője: Szombathelyi Dobó SE – Németh Pál Dobóakadémia

  • 2023. szeptember 5. (kedd)
  • 15:00 Női kalapácsvetés
  • 16:15 Férfi kalapácsvetés

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!