A nyári felkészülés valamennyi sportegyesület számára kiemelten fontos. Pláne igaz ez a megállapítás akkor, ha egy remek utánpótlásképző műhelyről van szó, amely rengeteg korosztályos játékost adott az UP-válogatottak számára. Már pedig ez a helyzet a Szombathelyi Sportiskola női röplabda szakosztályáról. A felkészülés részét képzi egy olyan torna, amelyen valamennyi csapata részt is vett.

A nyár utolsó – talán legmelegebb – hétvégéjén három napon keresztül pattogott a labda a Termálfürdő pályáin. Elsőként a Bedőcs György Emlékversenyre került sor, amelyet harmadik ízben bonyolítottak le a sportiskolás gyerekek bevonásával. Mivel saját szervezésű tornáról van szó, így zártkapus rendezvényként szerepel az egyesület naptárában. Viszont így is rekordszámú nevezés érkezett.

Kora délelőttől kezdve, egészen késő délutánig zajlottak a mérkőzések a száz gyermek közreműködésével. Bedőcs Gergely szakosztályvezető elmondta, hogy a felkészülési programot úgy állították össze a szakmai munkáért felelős edzők, hogy erre a rendezvényre el tudjanak jönni a játékosok. Egyrészt a játékosság és a nyár védjegyeként tekintenek a strandröplabdára, másrészt csapategységépítő programként is kiváló.

A hangulatra és a színvonalra sem lehetett panasza a résztvevőknek, sem a nézőknek. A lebonyolítási rendszeren ezúttal annyit kellett módosítani, hogy valamennyi együttes körmérkőzést játszott az adott korosztályos ellenfelével, így döntötték el a végső helyezések sorrendjét. A nyári felkészülés ezzel az emléktornával fejeződött be a Sportiskola számára, amely szeptemberben már a bajnokságra koncentrál.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!