A legutóbbi hétvégén Törökországra figyelt a kick-box sportág képviselői, hiszen Isztambul adott otthont a WAKO utánpótlás kick-box Európa-bajnokság. A magyar válogatott 142 versenyzővel vett részt a sporteseményen. Az utazó kontingensben ott volt a Controll SE utánpótláskorú sportolói közül hárman, valamint Dancsó Zoltán, aki a light-és kicklight válogatott szakág vezetője is.

Népes mezőny gyűlt össze a WAKO utánpótlás kick-box Európa-bajnokságon, hiszen 38 országból érkeztek fiatalok és több mint 2000 nevezést adtak le. A rendezvényen végig kiegyenlített teljesítménnyel rukkolt ki a magyar válogatott, ennek köszönhetően pedig az éremtáblázat harmadik helyén végeztek. 29 arany-, 35 ezüst- és 56 bronzérmet hoztak el hazánk versenyzői.

A szombathelyi különítmény is kiválóan szerepelt. A ring szabályrendszereket három Controllos versenyző képviselte és mindhárman bronzérmet szereztek. Ezek a medálok rendkívül értékesek a magyar ringszakágnak, junior korosztályban és erős súlycsoportokban születettek ezek az eredmények, ami jó előjel a jővőt nézve! Ráadásul valamennyien a későbbi győztesekttől kaptak ki!

A kontinensviadalon mindkét szombathelyi tatamis versenyző a juniorok -79 kilogrammosok mezőnyében indult. Light-contactban Prikler Márk és Ersing Andris egyaránt a 9-16. helyen zárt. Kicklightban Prikler Márk hatodik, míg Ersing Andris pedig hetedik lett. Edzőjük elmondása szerint még van miben fejlődniük, ugyanakkor szép sikereket érhetnek el a jövőben.

  • Pataki Barnabás
    Full-contact OlderJunior -57 kg-ban
    BRONZÉREM
  • Nagy Zeusz Kristóf
    Full contact, OlderJunior -60 kg-ban
    BRONZÉREM
  • Polgár Dávid József
    LowKick Older Junior -86 kg
    BRONZÉREM

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!