Nem kezdődött jól a Haladás II. számú csapatának az új pontvadászat. Az NB II. nyugati csoportjában érdekelt vasi együttes a lejátszott két találkozóját elveszítette, ráadásul nyerhető derbi is volt közte. Így nagyobbat próbáltak álmodni a szombathelyi futsalosok az ELTE-BEAC elleni összecsapás kapcsán. Az aktuális ellenfél ráadásul az élvonalból esett ki és szeretne visszajutni az NB I-be.

Ennek megfelelően az ELTE megnyerte mindkét találkozóját és a vasi vármegyeszékhelyre is a győzelem megszerzésének reményében érkezett. A Hali-fakó keretében ezúttal is kapott helyet az élvonalbeli csapatnál számításba vett játékos. Nagy elánnal kezdődött a találkozó, mindkét kapu előtt több gólszerzési lehetőség maradt kihasználatlanul. Aztán a fővárosiak akarata érvényesült.

Először helyzetek, majd gólszerzés terén is ellenfele feje fölé nőtt az ELTE-BEAC. A játékrész hajrájához közeledve aztán kettőre duzzadt a különbség. Erre jó érzékkel reagált Sziffer András vezetőedző és taktikai húzásának eredményeként két perc alatt egyenlített a Hali. Ez a lendület pedig kitartott a második játékrész elejére, jó százalékkal értékesítette helyzeteit a házigazda.

Alig négy perc leforgása alatt betalált Vincze, Volner és Vidák is. A játékrész közepétől az ELTE-BEAC is próbált újítani játékán, ugyanakkor a szombathelyiek lelkesen védekeztek és ezt a reteszt már nem tudták feltörni a vendégek. Hatalmas skalpot gyűjtöttek be a Hali fiataljai, akik ezzel a győzelemmel megszerezték első bajnoki pontjaikat az új idényben.

Haladás VSE II. – ELTE-BEAC 5-3 (2-2)

Haladás: Győrfy B. – Vincze B., Kiss P., Arnon, Vajda D.
Csere: Novák D., Sodics Á., Vidák B., Volner B., Dobos D., Szalóki-Varsányi B., Dobány P., Őri D.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Vincze B. (16′, 22′), Vidák B. (18′, 26′), Volner B. (24′) illetve Spáth H. (6′), Szini L. (16′, 35′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!