Nehéz napok vannak az Egis Körmend együttese mögött, amely jól kezdte ugyan a bajnokságot, azonban máris megfogyatkozott a kerete. A Kaposvár elleni bajnoki nyitányon egy szívós ellenféllel találta magát szemben a legutóbbi idény bronzérmese. A kemény védekezés és a hajrában nyújtott koncentrált játéknak köszönhetően hazai pályán gyűjtötte be a győzelmet a vasi csapat.

Ezt követően a Rába-parti településen csapott össze egy ciprusi és egy izraeli alakulattal, hogy a FIBA EuroCup előselejtezőjét követően főtáblára kerüljön. Sajnos azonban a mindent eldöntő csütörtöki összecsapást elveszítették Kocsis Tamás tanítványai, így nem sikerült a továbbjutás. Vasárnap pedig már az NB I-es pontvadászat vár az Egis Körmend együttesére.

Soron következő ellenfele az Atomerőmű gárdája lesz, amely a nyáron alaposan megerősítette keretét. Bár akadnak sérültek a paksiaknál is, a Szolnok elleni rangadón csak apróságok híján veszített az ASE. Ráadásul komoly nevet igazoltak: a Falco, a Körmend együttese mellett a magyar válogatott színeiben is bizonyított már Darrin Govens. Vasárnap este pedig egykori csapata ellen lép pályra.

A Rába-partiak egy hét leforgása alatt a haramdik tétmérkőzésükre készülnek a hét utolsó napján. Ferencz Csaba még a FIBA EuroCup előselejtezőjén sérült meg, megközelítőleg 2-3 hétig biztosan nem fog pályára lépni. Ezzel pedig tovább szűkül a Kocsis Tamás írányította szakmai stáb lehetősége a rotációt illetően, ugyanakkor a piros-feketék győzni mennek Paksra is.

Atomerőmű SE – Egis Körmend
2023. október 8. (vasárnap) – 18:00
Paks, ASE Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!