Nagyon bántotta Szűcs Valdó négyszeres szabadtéri és kétszeres fedett pályás magyar bajnok gátfutót, hogy sérülése miatt ki kellett hagynia az augusztusi budapesti világbajnokságot.

“Szeretnék végre egy jó fedett pályás szezont csinálni, 2020 után nem sikerült egyik fedett pályás szezonom sem, úgyhogy közeli célnak ezt határoztam meg” – fogalmazott.
Elárulta: nagyon bántotta, hogy sérülése miatt kihagyta a vb-t.

“Két hónapig nem is nagyon voltam pályaközelben, nagyon megviselt mentálisan, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon nem tudtam elindulni. Néztem a versenyeket, egyszer kint is voltam a stadionban, de többször nem tudtam kimenni, egyszerűen a szívem szakadt meg, hogy nem lehetek ott. De nem ülhettem ott és szomorkodhattam, hiszen jövőre ott van a párizsi olimpia és az Európa-bajnokság Rómában, így erre koncentráltam” – fejtette ki. Mint mondta, úgy érzi, már túltette magát a szomorú időszakon, teljes mellbedobással a felkészülésre fókuszál.

A felesége amerikai, így kérelmezhetett zöldkártyát, ugyanakkor még nem kapott választ, így egyelőre Magyarországon készül, és tervez meleg éghajlati edzőtábort is.

“A motivációm mindig az, ami a kilencéves kis Valdónak, hogy ismét ott legyek az olimpián és hogy minél jobban teljesítsek, hogy az a kilencéves kisfiú büszke legyen arra, aki most vagyok” – szögezte le. Saját bevallása szerint a motiváció keresésével sosem volt gondja, mindig arra törekszik, hogy saját aktuális legjobbját nyújtsa.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!