A nyári pihenőt követően újra elkezdődött a női röplabda-bajnokság. A másodosztály nyugati csoportjában két szombathelyi együttes is helyet kapott. Az előző idényben harmadik helyen zárt a Haladás, valamint a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület is újra egymásnak feszülnek az alapszakasz során. A pontvadászatot a SzoESE kezdte, ráadásul idegenben a Balaton-parton.

A Szent Benedek Röplabda Akadémia második számú együttese hazai környezetben lépett pályára és a derbi esélyese is volt. Mélyebb kerettel, nagyobb rutinnal is rendelkezett a házigazda, így minden tudására szükség volt a vasi gárdának, hogy megnehezítse ellenfele dolgát. Ez pedig maximálisan sikerült is, dacára annak, hogy meglehetősen tartalékos összeállításban léptek pályára.

A megilletődött kezdést követően felvette a mérkőzés ritmusát a vendégcsapat, bár nem volt könnyű helyzetben, sikerült megszorongatni a Balaton-parti riválisát. Ugyanakkor érezhető volt a hazaiak nagyobb rutinja és a magasságkülönbség is kiütközött a háló közelében. Két szoros szettet követően a SzoESE játszmát szeretett volna lopni az idény első találkozóján.

Úgy tűnt, hogy erre reális esélye is lesz, hiszen fej-fej mellett haladtak a csapatok a hajráig. Itt viszont ismét döcögőssé vált a vendégek játéka és már nem tudott fordítani a SzoESE, amely így vereséggel kezdte az új szezont. A következő fordulóban szabadnapos lesz Bodzer Attila alakulata, majd hazai pályán fogadja a városi riválisát, a Haladás VSE együttesét.

Szent Benedek RA II. – SzoESE 3-0 (17, 19, 20)

SzoESE: Egyed-Halmosi N., Fülöp A., Horváth K., Gábriel R., Dóka V., Szalai Cs.
Libero: Nagy D.
Csere: Imre Z., Donáczi K.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!