Izgalmas mérkőzésnek ígérkezett a Szombathelyi Haladás idegenbeli fellépése. A vasi alakulat hetek óta őrzik veretlenségüket, ennek köszönetően a dobogós helyezések sincsenek már távol. A Mosonmagyaróvár ellen pedig a három pont megszerzése reális elvárás volt, tekintve, hogy a Lajta-partiak nyeretlenül a tabella utolsó helyén szerénykedtek a játéknapot megelőzően.

A 12. fordulóban megrendezett összecsapáson a vendégek birtokolták kezdetben többet a labdát, mégis a szombathelyi védelemnek kellett résen lenni. Csonkáék azonban jó érzékkel léptek közben és így nyugodtabban építhették játékukat a vasi labdarúgók. Sokat pedig nem is kellett várni az első gólra, ami rendkívül látványosra sikeredett – a nézők legnagyobb meglepődésére.

Nyíri távolról vállalt el egy lövést, amelyet mintha dróton húzták volna a hálóba. A 9. percben így lépéselőnybe került a Hali, de sokáig nem örülhettek a vezetésnek. A 15. percben egy sarokrúgást követően Takács emelkedett a legmagasabbra és bólintott a szombathelyi kapuba. Ráadásul Szabó révén fordíthatott volna a Móvár, de a kapufa kisegítette a vendégeket.

A bekapott gól megzavarta a Haladás játékosait, akik bár továbbra is többet birtokolták a labdát, a veszélyesebb helyzeteket viszont a hazaiak dolgozták ki.

Második félidőben visszaesett már a játék ritmusa és a helyzetek száma is csökkent. Hiába érkeztek a pályára cserejátékosok nem változott a produkció. Bár közel állt gólszerzéshez a Haladás, a végén jött a csattanó. Az utolsó valamirevaló helyzetéből fordított és megszerezte a győzelmet a Mosonmagyaróvár csapata

Mosonmagyaróvár – Szombathelyi Haladás 2-1 (1-1)

Haladás: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Zvekanov, Csernik, Doktorics – Simut, Pintér, Rácz.

Gólszerző: Takács, Papp illetve Nyíri

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!