Az angyalföldiek 27 ponttal a 3. helyen állnak a Merkantil Bank Liga idei mezőnyében, a Vasas a második legtöbb gólt (32) szerezte. A korábbi Haladás-edző, Desits Szilárd együttesében két volt szombathelyi futballista is szerepel, a csatár Radó András és az augusztusban az osztrák másodosztályú Sturm Graz II-től hazatért Tóth Milán.

A piros-kékek kerete egyébként is tele van rutinos, korábbi NB I-es labdarúgóval, elég Litauszki Róbert, Baráth Botond, Szivacski Donát, Pávkovics Bence, Berecz Zsombor, Novothny Soma, Urblík József vagy éppen Holender Filip nevét említeni. A Vasas legeredményesebb játékosa Tóth Milán 7 találattal. A fővárosiak a legutóbbi fordulóban az Illovszky Stadionban 3-0-ra verték a Budapest Honvédot. A legutóbbi bajnokságban nem találkozott egymással a két csapat, akkor a Vasas az NB I-ben szerepelt. Előtte Szombathelyen 0-0-ra végeztek a felek, míg Budapesten a Vasas nyert 1-0-ra.

Ugyanakkor a Hali nem éppen jó formában várja a korábban rangadónak is beillő derbit. A zöld-fehérek a legutóbbi 4 fordulóban mindössze 2 pontot tettek zsebre, ráadásul a ZTE elleni szinte teltházas derbin búcsúztak a MOL Magyar Kupa küzdelmeitől is. A Hali jelenleg a tabella 12. helyén áll, de a 6.helyezettől mindössze 3 pontos a lemaradás, igaz a veszélyzónától is ugyanannyi csupán a távolság.

A Haladás Sportkomplexum jegypénztárai vasárnap 14 órakor nyitnak.

A meccset élőben közvetítjük!

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 15. fordulójában, a Szombathelyi Haladás – Vasas FC meccsen vasárnap 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!