Eredményesen szerepel a címvédő Haladás az idei élvonalbeli futsal bajnokság alapszakaszában. Felipe Conde együttese magabiztosan vezeti az NB I-es tabellát és ezt a menetelést szerette volna folytatni péntek esti találkozón is. A PTE-PEAC elleni összecsapás pikantériáját az adta, hogy a pécsiek hazai környezetben csak egyetlen góllal kaptak ki a szombathelyiektől.

A masszív védekezésre próbált építeni a vendég alakulat az alapszakasz visszavágóján is. A kezdést követően azonnal nekiesett ellenfelének a Haladás. Vatamaniuc-Bartha kapott egy rúgást a fejére, de szerencsére nem esett komolyabb baja. A megtorlás viszont gyorsan érekett – természetesen gól formájában. Egy tetszetős akció végén Vas Ádám lőtt a hálóba.

A pécsiek próbálták felvenni a címvédő által diktált tempót, de hiába. A Hali játékosai egyéni képzettség terén és csapatmunkában is jobban muzsikáltak. Ennek köszönhetően Dróth is megkeverte a vendég védelmet, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta társát. Hogy mennyire egyoldalú volt a találkozó azt jól mutatja, hogy Gyimesinek igazán nagyot védenie nem kellett.

A különbség pedig egyre csak nőtt. Az első félidő hajrájában aztán a szerencse Istene is a pécsiek kezét fogta, hiszen többször is a kapufa segítette ki őket. A nagyszünetig azonban eldöntötte a találkozót a szombathelyi támadósor. A pihenő sem törte meg a vasi lendületet, szinte azonnal a kezdést követően újabb gólokkal tömték meg a pécsi hálót.

A vendég játékosokat dicséret illeti, hiszen a tekintélyes különbség dacára sem adták fel a mérkőzést. A szombathelyiek viszont arra ügyeltek, hogy a gólarány javítása mellett ne zörrenjen meg a vasi háló. A kezdő sípszótól kezdve végig irányította a találkozót a Haladás, amely címvédőhöz méltó játékkal kirukkolva tartotta itthon a három pontot.

Haladás VSE – PTE-PEAC 12-0 (8-0)

Haladás: Gyimesi M. – Kovács M., Dróth Z., Vatamaniuc-Bartha D., Vas Á.
Csere: Alasztics M. – Luiggi Longo, Knizs O., Hajmási M., Henrique Diniz, Kiss P., Körmendy G., Fehér D., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Vas Á. (2′, 19′), Knizs O. (6′, 11′, 32′), Kovács M. (9′), Hajmási M. (17′), Rutai (20′, 23′), Luiggi Longo (20′), Henrique Diniz (21′, 39′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!