A szombathelyi zöld-fehérek idei utolsó idegenbeli tétmérkőzése következik.

A tavalyi bajnokságban a várakozáson messze felül szereplő, végül a 3. helyre befutó, a Haladáshoz hasonlóan zöld-fehér FC Ajka az idei bajnokságban gyengén teljesít. Ezért a klub vezetése úgy döntött szeptember végén, a kilencedik forduló után, hogy meneszti az akkor az utolsó előtti helyen álló együttes korábbi edzőjét, Jeney Gyulát, helyére pedig a korábban a Vasast is edző, korábbi jobb oldali védő, Schindler Szabolcs ült. Nos, az új trénerrel sem indult meg igazán a szekér, azóta csak egyszer nyertek a zöld-fehérek, két fordulóval ezelőtt 1-0-ra verték a Tiszakécskét.

Az Ajka jelenleg 2-2 győzelemmel és döntetlennel, 11 vereséggel, 7 szerzett és 20 kapott góllal, 8 ponttal az utolsó előtti, 17. helyen áll a tabellán. A támadósort erősíti a volt Haladás-játékos Gaál Bálint, a korábbi ETO-futballista Borsos Filip, vagy éppen Szarka Ákos. A középpályán a rutinos Tajthy Tamás, a védelemben pedig Jagodics Bence, a Haliban futballozó Márk öccse is szerepel.

A Szombathelyi Haladás helyzete sem sokkal rózsásabb, hiszen jelenleg 4 győzelem, 6 döntetlen és 5 vereség, 18 pont és a 13.hely áll a Hali neve mellett. A vasiak az elmúlt 5 forduló során 3 alkalommal játszottak döntetlent, 2 ízben kikaptak. És akkor még nem is szóltunk a játékosokat is érintő gazdasági helyzetről…Bízzunk azonban a legjobbakban és a nagyon fontos győzelem elérésében!

SZURKOLÓI INFÓK

Jegyárak

Felnőtt: 2.000, -Ft, diák és nyugdíjas: 1.000,-Ft, a 14 éven aluliaknak és a hölgyeknek a belépés ingyenes.

Még egy pluszinfo az FC Ajka honlapjáról – ami elsősorban az ajkai szurkolókat érinti:

“A rendőrség a rendbontások megelőzése, a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében a 2023.11.26-án megrendezésre kerülő FC Ajka – Szombathelyi Haladás elleni mérkőzésre  szigorított beléptetést írt elő klubunk számára, így a biztonsági szolgálat a hazai szektorba csak érvényes lakcímkártyával és személyazonosításra szolgáló arcképes igazolvánnyal engedélyezi a belepést.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a stadionba való belépést megelőzően a biztonsági szolgálat szakemberei ellenőrizni fogják az érvényes lakcímkártya és a személyazonosításra szolgáló arcképes igazolvány együttes meglétét.

Ezek hiányában a biztonsági szolgálat a belépést köteles megtagadni!

Az Ajka – Haladás meccsen 17 órakor harsan fel a kezdő sípszó. 

A métkőzést a hazai klub, illetve az Ajkai Szó élőben közvetíti.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!