Csütörtök délután megkezdődött a férfi futsal Bajnokok Ligája elitköre. A csoportkört a belga Anderlecht ellen kezdte el a magyar bajnok, a kiegyenlített első félidő után nyert az esélyesebb csapat. Pénteken pedig emelkedett a tét, hiszen a házigazda Sporting következett a sorban. A Loznica felett aratott 9-1-es siker megalapozta a portugálok hangulatát, akik azonnal nekiestek a Haladásnak.

Sokkal nagyobb fordulatszámon pörgött a házigazda, ami a labdatartás mellett a helyzetek számában is megmutatkozott. Olasz, portugál és brazil játékosaival gyors játékot játszott a Sporting, amely gyorsan megszerezte a vezetést is. Alex Merlin találata után büntetővel növelte előnyét a hazai csapat, melyre Arnon révén válaszolni tudott a magyar bajnok. Ezután viszont ismét a portugálok akarata érvényesült és végig dominálták az első átékrészt.

A szombathelyiek próbáltak fogást találni ellenfelükön, azonban nem volt egy súlycsoportban a két alakulat. Beszédes adat, hogy a második etap elején már háromszor annyi kapuralövése volt a Sportingnak, mint a Haladásnak. A folytatásban sem fékezett a házigazda és további ziccereket dolgoztak ki. Ennek köszönhetően tovább növelte a különbséget a hazai együttes. Látványos megoldásokban bővelkedett a portugálok játéka, ami a közönség tetszését is elnyerte.

A Haladás játékosai mindent megtettek, hogy megnehezítse riválisa dolgát. Ezen az estén ugyanakkor nem volt esélye a szombathelyieknek. Második mérkőzését is elveszítette a magyar bajnok, amelyre szombaton pihenő vár. Az elitkör zárásaként vasárnap következik az utolsó találkozó. Ekkor a szerb Loznica lesz Dróthék ellenfele, amelyik a csoport harmadik helyének megszerzéséért zajlik majd.

Sporting (Por) – Haladás VSE 7-2 (4-1)

Haladás: Alasztics – Luiggi Longo, Dróth, Arnon, Henrique Diniz.
Csere: Gyimesi, Homlok – Kovács, Szalmás, Knizs, Hajmási, Vatamaniuc-Bartha, Vas, Rutai.

Gólszerző: Alex Merlin (4′, 23′, 34′), Neves (8′ – büntető, 37′), Taynan (13′), Zicky (16′) illetve Arnon (9′), Vas (31′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!