Gondos előkészületeket követően ismét az erősportok képviselőinek tekintete nyugatra összpontosul. Szombathelyen rendezik meg december 2-án a 4. Iron Cup Streetlifting Országos Bajnokságot, amelynek az Aero Fitness Club ad otthont. Hogy mennyire kiemelt versenyről van szó mi sem bizonyítja jobban, hogy már hetek óta dolgoznak a szervezők, hogy valamennyi részlet a helyére kerüljön.

A megfelelő program kialakítása mellett a feladatok nehézségének összeállítása mellett értékes díjak, egyedi érmek és serlegek várják a sportolókat valamint a sportággal szemező kedvelőket is.
A Streetlifting – aki számára nem ismert – ugyanolyan erősportágnak számít, akárcsak az erőemelés vagy épp a súlyemelés. A népszerűségének is ez számít az egyik fő vonzerejének.

 

 

Három gyakorlatot ötvözik és gyúrják egyveleggé: a húzódzkodás mellett számot kell adni tolódzkodásból és guggolásból is. Mindhárom gyakorlatnál az egy ismétléses submaximális terhelés a végső cél. A három gyakorlatnak a legjobb érvényes kísérlete számít. Ez alakítja majd ki a nap végén azt a sorrendet, ahol a legjobb és legerősebb tulajdonképpen “mindent visz”.

A streetlifting bár még gyerekcipőben jár, de a világ valamennyi táján nagyon népszerű. Pontosan az egyszerűsége miatt lett ennyire közkedvelt. Története nem különbözik sokban a street workouttól. Az oroszoktól származik az erőemelés és a street workout összegyúrásából. Hazánkban még nagyon fiatal sportágnak tudható be, ugyanis csak pár éve örvend a köztudatnak, és annak is csak kis részének.

Hazánkban a streetlifting sportágának egyik kiemelt ékkövének számít az Iron Cup Streetlifting Országos Bajnokság, ahol a sportág jeles képviselői adhatnak számot tudásukról. Az idei megmérettetést pedig Lelkes András és csapata hozta tető alá, így került a rendezvény Szombathelyre, amelyet már negyedik alkalommal fognak lebonyolítani.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!