A legutóbbi hétvégén folytatódott a Vas Vármegyei korosztályos futsal bajnokság, ahol a jövő nagy csillagjai bontogatják szárnyaikat. A vasi pontvadászatban valamennyi kiemelt egyesület indított csapatot, ami a téli időszakban is folyamatos versenyzési és sportolási lehetőséget biztosít a gyerekeknek. A legutóbbi fordulóban két találkozónak adott otthont a Haladás Sportkomplexum.

A házigazda zöld-fehérek a fejlődés biztosításából két együttest neveztek az U15-ös pontvadászatba és néhány fiatalabb játékossal kiegészülve szerepelnek a bajnokságban. A Haladás A-csapata a Lukácsházával mérte össze tudását. Mindkét gárda a támadásra fordított nagyobb figyelmet, ennek ellenére nem tudtak sokáig élni a lehetőségekkel a játékosok, majd egy csapásra változott meg minden.

A vendégek “tizese” Döbör Barnabás akkora gólt ragasztott távolról Horváth Áron kapujának felső sarkába, amelyet a felnőttek is megirigyelhettek volna. A Lukácsháza ezután komfortosabban védekezett és gyors ellenakciókkal próbált veszélytetni. Vidák Balázs tanítványai meddő mezőnyfölényben játszottak, de igazán veszélyes gólhelyzetig ritkán jutottak, így ha minimális különbséggel is, de vereséget szenvedtek.

A játéknap másik fordulóján a Haladás B vendége a Kőszegi Lóránt volt. A két együttes hasonló eredményekkel állt a forduló előtt, így a listavezető pozíciója volt a tét. Ennek megfelelően kezdett a szombathelyi csapat és már az első percben megadták az összecsapás hangulatát. Sok helyzetet dolgoztak ki a főszereplők, ráadásul a Kőszeg gyorsan fordítani is tudott a találkozón.

Sokáig azonban nem örülhettek, hiszen a szünet előtt újra előnyben volt a Hali. A második játékrészben sokkal tudatosabban védekezett az előnyben lévő zöld-fehér gárda és támadásban is a biztos megoldásokat válaszották. Ennek is köszönhetően magabiztos győzelmet aratott a Haladás, amely sikerével megőrizte hibátlan mutatóját és a tabella éléről várhatja a folytatást.

Haladás “A” – SCHOTT Lukácsháza SE 2-3 (1-2)

Haladás: Horváth Á. – Molnár Ákos, Molnár Ábel, Horváth Á., Horváth B.
Csere: Imre P., Rózsa Á., Kutasy G., Szalay K., Gellén Á., Libricz B.

Lukácsháza: Horváth P. – Sarlai M., Hódosi Z., Döbör B., Pungor M.
Csere: Kovács V., Polgár B.

Gólszerző: Molnár Ákos (19′), Molnár Ábel (41′) illetve Döbör B. (9′, 41′), Pungor M. (15′)

*

Haladás “B” – Kőszegi Lóránt FC 5-2 (3-2)

Haladás: Thész B. – Farkas L., Dömötör J., Kovács M., Kovács O.
Csere: Varga J., Bognár B., Tóth G., Abért A., Kajcsos D.

Kőszeg: Horváth B. – Stampf G., Horváth-Erős Á., Takács Zs., Mozsolicz S.
Csere: Horváth K., Pápai Sz., Jagodics D.

Gólszerző: Kovács O. (1′, 22′, 37′, 48′), Kajcsos D. (14′) illetve Mozsolicz (8′), Horváth-Erős (13′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!