A Haladás VSE kézilabda szakosztálya folyamatosan lehetőséget biztosít a sportággal szemező fiatal fiúknak, hogy tétmérkőzésen bizonyíthassanak. Egyrészt a mozgás öröme és az egészséges életmódra való fontosság jegyében, másrészt pedig az utánpótlás létszámának biztosítása kap fontos szerepet. Ennek megfelelően idén is remek angyszabású tornára várták a gyerekeket a szervezők.

Az előző években rendszerint Szent Márton-napjához kötődött a rendezvény, idén viszont átcsúszott a lebonyolítás decemberre, ami így alkalmazkodva az ünnephez, Mikulás kupaként került a naptárba. A rendezvényre idén is az alsós általános iskolás fiúkat várták, akik 1-2. és 3-4. osztályosok számára lett kiírva, így a Haladás Sportkomplexum mindkét pályáját ellepték a tehetséges fiatalok.

Az életkori sajátosságok és a szövetség iránymutatása szerint kisebb pályákon, kisebb kapukkal és mérkőzés idővel bonyolították le a találkozókat. Idén öt általános iskola érkezett és rajtuk kívül a Haladás VSE korosztályos együtteseiből két MIX-csapatot állítottak ki, hogy mindenkinek mozgási lehetőséget biztosítsok a házigazda szakosztály. A hangulatra ezúttal sem lehetett panasza senkinek.

A mérkőzéseken professzionális játékvezető fújta a sípot és a kilátogató szülőknek, szurkolóknak valamint testnevelőknek köszönhetően hatalmas üdvrivalgás kísérte a gólokat. A városi kézilabda tudna nagy sikert aratott és látva a pályán nyújtott teljesítményeket, hamarosan többen is csatlakozhatnak majd a Hali kötelékébe, hogy igazolt játékosként bajnoki rendszerben is bizonyítsanak majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!