– Az ország egyik legnívósebb és legszínvonalasabb tornáinak egyike – hangzott el a Szilveszter Kupát érintő sajtótájékoztatón. A rendezvényen fény derült a névadó szponzorra, több újításra és itt végezték el a nyílt sorsolást is ismert játékosokkal. Egy biztos, nagy durranásnak ígérkezik az egyik legrégebbre visszanyúló rendezvénysorozat következő felvonása.

 

Még 1986-ban startolt el a torna, amely fokozatosan egyre több sportbarátot mozgatott meg. Az elmúlt évek során pedig már a nyílt kategória mellett az öregfiúknak és a hölgyeknek is kikapcsolódási, versengési lehetőséget nyújtott. Idén sem lesz másként. Az MVD-SZIG – 37. Szilveszter Kupán ezúttal is 40 együttes vesz részt. 8-8 csapat az öregfiúk valamint a női mezőnyben mérkőzik meg egymással.

A nyílt kategóriában pedig 24 együttes készülhet a tornára. A közel 1.3 millió forintos összdíjazású labdarúgó kupán az első négy helyezettet jutalmazzák, de keresik a legjobb kapust, mezőnyjátékost és persze a mesterlövészeket is. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a rendezvényt idén az Ébredj Szombathely programsorozat részeként hirdették meg, hiszen nagy múlta tekint vissza és nézőként, játékosként is hatalmas élmény részt venni ezen a tornán.

Újításból sem lesz hiány. December 28. és 30. között bonyolítják le a rendezvényt és már az első napon győztest hirdetnek. A hölgyek kérése volt, hogy lehetőség szerint egyetlen napon kelljen pályára lépniük. Ennek megfelelően december 28-án kiderül, hogy trónfosztásra vagy címvédésre kerül sor. Nagy csata várható a másik két kategóriában is.

A csapatok sorsolásában Balogh Henriett, a Haladás-Viktória FC csapatkapitánya, Sipos Gergő, a Haladás VSE futsalosa is segédkezett. Fontos információ, hogy a tornának a Haladás Sportkomplexum ad otthont mindhárom napon és a biztonságtechnikai feltételek betartása miatt 450 főben maximalizálták a belépésre jogosultak számát. Érdemes lesz tehát időben érkezni, mert ha lemarad, kimarad.

A SZILVESZTER KUPA SORSOLÁSA, CSOPORTBEOSZTÁSA EZEN LINKEN ÉRHETŐ EL!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!