A Zalaegerszeg mellett két szombathelyi együttes is pályára lépett az U12-es kosárlabda bajnokság C-csoportjának játéknapján. A Sportiskolás lányok mellett a Harcos Sólymok is tartalékosan kényszerültek kiállni. Betegség és sérülés miatt felforgatott kerettel felálló vasi csapatok nem vallottak szégyent. Persze szükség volt a kilátogató szülők, szurkolók bíztatására is.

A Zalaegerszeg mindkét mérkőzését megnyerte, először a Harcos Sólymok hajtottak fejek. Ezután viszont a Sportiskolás lányok sokkal nagyobb harcra késztették a ZTE NKK-s alakulatot. A játéknap zárásaként került sor a városi rangadóra, ami hozta a várt színvonalat és hangulatot is. Mindkét gárda nagyon szerette volna megörvendeztetni szurkolóit, ezért nagy volt a küzdelem a pályán.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. Aztán a második negyed során közel 10 pontos volt a Sólymok előnye és úgy festett, hogy sikerülhet megnyerni a találkozót. Ekkor viszont a Sportiskolás lányok szerkezetet váltottak és több befutással bontották meg a rivális védekezését. Ezekkel pedig több könnyű kosarat tudtak szerezni.

A második félidő során tovább növelték a sebességet a lányok, még tovább nőt az előnyük. Az utolsó negyedben még indítottak egy nagyobb rohamot a Harcos Sólymok csapata, de hiába. Mitterstiller Eliza vezérletével azonban jól kontrollálta a derbit a Sportiskola és az utolsó percekre már csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbséggel diadalmaskodnak a lányok a derbin?!

ZTE NKK – Harcos Sólymok 76-26
Sportiskolás Lányok – ZTE NKK 60-65

Harcos Sólymok – Sportiskolás Lányok 48-62 (13-6, 20-23, 10-18, 5-16)

Sólymok: Kosztolánczi 3, Szabó 15, Pálffy -, Molnár 8, Páli 1.
Csere: Horváth E. 10, Garai -, Torjay 4, Ottó Á. -, Györe 7, Ottó B. -.
Vezetőedző: Plózer Petra

Sportiskola: Bokor R. 4, Mitterstiller E. 17, Idaházi 3, Nagy F. 9, Szántó 1.
Csere: Szerdahelyi -, Erdélyi 14, Tóth K. 15, Horváth H. -, Somogyi L. -.
Vezetőedző: Börzsönyi Judit

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!