A sportág népszerűsítése, a gyerekek figyelmének felhívása és az utánpótlásbázis fejlesztése is volt a célja a Magyar Vívó Szövetségnek, amikor életrehívta új roadshowját. Ennek megfelelően széles repertoárral lépett a nagyközönség elé. A rendezvényeiken ugyanis nemcsak a szövetség vezetői látogatnak el egy-egy ilyen program során, hanem ismert versenyzők is csatlakoznak.

A szombathelyi állomáson ráadásul egy igazi sztár érkezett. Az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban valamint a Szombathelyi Vívóakadémián is Koch Máté kitörő öröm fogadta. A 2023-as évben a milánói világbajnokságon elért aranyérme okán joggal büszke rá mindenki. Ugyanakkor nem csak Ő volt az egyedüli híresség a páston, akadt egy szombathelyi kötődésű riválisa.

Bakos Bálint a vasi vármegyeszékhelyen pallérozta tudását, ráadásul a Bolyais növendékek életét is jól ismeri, hiszen idejárt iskolába. Mindkét helyszínen sor került egy ismerkedő beszélgetésre, ahol nemcsak a sportág rejtelmeibe kalauzolták el a sportolók a gyerekeket, hanem megosztottak érdekességeket a magánéletük kapcsán is. Ezután viszont mindkét versenyző pástra lépett.

Egy rövid bemelegítés után következett az asszó, amelyet hosszú órákig néztek volna a gyerekek, valamint a vívóakadémiában megjelent szülők is. A barátságos mérkőzés ellenére mindkét vívó nagyon szeretett volna nyerni, ami pedig még nagyobb hatást gyakorolt a nézőkre. A rendezvény sikerének köszönhetően a szombathelyi szervezők valamint a szövetség újabb programot kíván a tető alá hozni a közeljövőben.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!