Megkezdődött az év utolsó kiemelt sporteseménye, amelyet a vasi vármegyeszékhelyen rendeznek. Az MVD SZIG – XXXVII. Szilveszter Teremlabdarúgó Torna Szombathely történetének egyik ikonikus sportcsemegéje. Idén is három napon keresztül pattog a labda a Haladás Sportkomplexum termeiben, két pályán, megannyi mérkőzésen át, hogy kiderüljön, mely együttesek bizonyulnak 2023 legjobbjainak.

Három kategóriában negyven csapat bizonyíthat és már az első napon aranyérmest ünnepelhetett a közönség. Az öregfiúk és a nyílt kategóriában a csoportköröket bonyolították le, a legjobbak a következő napok során bizonyíthatnak újfent. A hölgyek esetében viszont egy fontos változás is volt: idén a szervezők engedtek a kérésnek és egyetlen napon rendezték meg az összes találkozót.

A két négyes csoportban már született meglepetés. A tavalyi bajnok és a dobogós helyezettek ismét odaértek a végelszámoláshoz, azonban teljes volt a káosz, hiszen sokszor csak egy gól döntött. A 2022-es esztendő legjobbjai idén is odatették magukat, azonban felforgatott végeredménnyel. Tavaly ugyanis a SzaSza Pizza lett az első, megelőzve a Nyárád és a Kinizsi csapatát.

Idén viszont a címvédő a Kinizsivel került szembe a fináléban, ahol a későbbi gólkirálynő Grubits Daniella mesterhármasával a Kinizsi SK lépett a dobogó legmagasabb fokára. A SzaSza Pizza így idén a második helyet csípte meg, míg a bronzért zajló derbin a tavalyi finalista Nyárád SE gólzáporos összecsapás után diadalmaskodott. A negyedik a Vép gárdája lett.

A nyílt kategória küzdelmei egy csoportkörrel vette kezdetét. A C-csoport képviselői között hármas körbeverés következett be, így a gólarány, az egymás elleni eredmény lett döntő tényező. Ennek köszönhetően a Bingó Pizzéria és a Katica Café együttese örülhetett, míg a csalódott harmadik helyen – azonos ponttal, de rosszabb gólaránnyal – a Colonia búcsúzott.

A késő éjszakába nyúló nyitónapon végül az öregfiúk kategória csapatai is pályára léptek. A két csoportos selejzetőkörből két-két a kvartettek legjobb együttesei jutottak a következő körbe, ahol viszont már minden találkozónak nagyobb súlya lesz a végső helyezések során. Pénteken – a második nappal – a nyílt kategória csoportköreivel folytatódik a Szilveszter Kupa.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!