Hosszabbnak mondható szünet után lép pályára és játszik tétmérkőzést az Egis Körmend együttese. A karácsonyi ünnepeket megelőzően december 20-án bizonyított utoljára Kocsis Tamás alakulata, ráadásul mindezt hazai környezetben. A Pécs elleni rangadónak a tétje nagy volt, hiszen amelyik csapat nyer, tarthatta a lépést az élmezőnnyel. Ebből a versenyfutásból a Körmend került ki győztesen.

A sikernek köszönhetően a szeretet ünnepét a negyedik helyen töltötte a vasi együttes, amely ott lesz a Magyar Kupa nyolcas mezőnyében is. Szombat este viszont újra az NB I-es bajnokságban szerepel a Rába-parti gárda, ráadásul idegenben kellene begyűjteni a győzelmet. Nincs könnyű helyzetben a vasi csapat, hiszen több sérüléshullám is sújtotta a keretet az elmúlt időszakban.

Az biztosra vehető, hogy Doktor ezúttal sem lép pályára illetve több más játékos pályára lépése is bizonytalan. Ráadásul a Körmend hazai közönsége előtt remekel, ellenben távol a Somogyi Béla utcától csak döcög a szekér. Hat idegenbeli fellépéséből csak kétszer tudott nyerni a Körmend, ezen pedig feltétlenül változtatni kell, amennyiben vérmesebb reményeket táplálnak a dobogós helyek kapcsán.

A Kaposvár sincs kirobbanó formában, hiszen mindössze négy győzelmet arattak – ebből hármat hazai pályán – így a tizenkettedik helyen állnak a somogyiak. Ha ehhez hozzávesszük, hogy legutóbbi négy találkozóját elveszítette a Kometa KKK, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy ezen az estén mindkét gárda győzelemre játszik. Egyetlen kérdés, hogy ki fogja boldogabban búcsúztatni a 2023-as évet?!

Kometa Kaposvári KK – Egis Körmend
2023. december 30. (szombat) – 18:00
Kaposvár, Kaposvári Aréna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!