A 15. fordulóval folytatódott hétvégén a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság. Ha 2024-es esztendő során először léptek pályára győzelem megszerzésének reményében a csapatok. Hazai közönsége előtt szeretett volna bizonyítani és javítani az Egis Körmend együttese. A legutóbbi fordulóban könnyelmű játékkal szenvedtek vereséget és csúsztak vissza a tabellán is. Nem volt könnyű helyzetben a vasi alakulat.

Az Atomerőmű számára is égetően fontos volt a győzelem megszerzése hiszen a felsőházi rájátszásba készülnek a paksiak. A feldobást követően rohamozásba kezdtek a csapatok, míg a védekezésre kevesebb energiát fordítottak. Ebből a nagy adok-kapokból a vendégek jöttek ki jobban, akik nagyon jól céloztak mezőnyből. Hiába cserélte játékosait Kocsis Tamás Vezetőedző, nem sikerült kizökkenteniük az ASE kosarasait. A szünetben magabiztos volt a vendég előny.

A második félidőt sokkal nagyobb lelkesedéssel kezdte a házigazda és a védekezésén is tudott szigorítani. Szükség is volt rá, mert érkeztek a dobások továbbra is vendég oldalról, de már sokkal pontatlanabbul. Fokozatosan dolgozta le hátrányát a vasi együttes, faragta a különbséget és ekkor úgy tűnt, hogy a fordítás is sikerülhet. A paksi légiósok viszont nem így gondolták.

Nicholson, White és Wooten is nagy formában volt, a negyed végére pedig visszaállították a közel 10 pontos különbséget. Nagy hajrázásba kezdett a körmendi alakulat, azonban minden egyes felzárkózási kísérletet egyből visszavertek a paksiak. Mindig akadt vendég részről, aki a kritikus pillanatokban betalált. Az első félidőben túl nagy előnyt engedélyezett ellenfelének és ezért szenvedett vereséget a Rába-parti alakulat.

Egis Körmend – Atomerőmű SE 92-100 (21-26, 27-30, 21-20, 23-24)

Körmend: Morgan 23/9, Takács 5, Djogo 19/3, Tolbert 16, Sylla 5.
Csere: Ferencz 16/3, Durázi 6, Kiss 2, Schmera -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!