A 2023-as év minden szempontból kiváló volt a Haladás számára. Megnyerte a bajnokságot, a Magyar Kupa aranyérmet is bezsebelték és a nemzetközi porondon szintén remekelt. Ennek köszönhetően magasan lesz a léc az idén is. A rövid téli pihenő után a héten már játszott egy tétmérkőzést a vasi alakulat. Felipe Conde együttese a magyar Kupa 2. fordulójában volt érdekelt.

A Dunakeszi elleni kötelezőt azonban hozták Dróth Zoltánék, akik nemcsak tetszetős játékkal rukkoltak ki, hanem kiszakították a gólzsákot is. Ennek pedig gólzáporos siker és könnyed továbbjutás lett az eredménye. A siker lelkiekben is sokat jelentett a játékosoknak, akikre pénteken újfent nehéz mérkőzés vár. Talán nehezebb, mint az eddigi lejátszott derbik…

A legnagyobb kihívója a Haladásnak kétségtelenül a Veszprém volt a szezon elején. Jelenleg hét pontos a szombathelyiek előnye, de ez ne tévessze meg a szurkolókat. A veszprémiek ugyanis idegenben is ugyanolyan veszélyesek tudnak lenni, mint hazai közönségük előtt. Az alapszakasz során 79 gólt jegyeztek és még befoghatják a listavezetőt, főleg ha a vasi vármegyeszékhelyen is nyernek.

Persze papíron a szombathelyiek a találkozó esélyesei, de ehhez mindenkienk a maximumot kell nyújtani. Dróthék biztosan azon lesznek, hogy bebizonyítsák, nem véletlenül áll az élen a Haladás, amely a legtöbb gólt rúgta és a legkevesebbet kapta az eddig lejátszott találkozók során.

Haladás VSE – Veszprém Futsal
2024. január 11. (péntek) – 18:30
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!