Hétfőn még a Magyar Kupa második fordulójában volt érdekelt a szombathelyi futsal csapat, csütörtökön pedig már bajnoki mérkőzés várt a Haladás együttesére. Felipe Conde tanítványaira a 10. fordulóból elhalasztott Veszprém elleni rangadó várt. A vasi alakulat hét ponttal előzte meg az összecsapást megelőzően szomszédvári ellenfelét. A vendégek is győzelmi reményekkel léptek pályára, nagy izgalmakra volt kilátás.

Nem is kellett csalódnia a nézőknek, akik a szokatlan időpont ellenére a zsúfolásig megtöltötték a Haladás Sportkomplexum látóját. A főszereplők meg is hálálták a bizalmat hiszen sok helyzetet ragadóhoz méltó látványt prezentáltak. Főleg a hazaiak törték magukat a vezetés megszerzéséért és próbálkozásaikat siker koronázta a játékrész közepén. Az előny birtokában sokkal felszabadultabb játékkal rukkolt ki a Hali és a szünetig tovább növelte a különbséget a címvédő – a szurkolók legnagyobb örömére.

A második félidő elején Dróth Zoltán is betalált és ekkor úgy tűnt, hogy összeomlik a Veszprém. Ezzel szemben próbált megújulni és Alaszticsnak is több dolga lett ebben a periódusban. A Hali védelme viszont jól állt a lábán és a megszerzett labdát nem szórták el. Sőt, egy szépen felépített akció végén átjátszották a vendégeket és Vas Ádám újfent mattolta a kapust. Az 5-0 után azonnal felállást változtatott a kék-fehér alakulat.

A szombathelyiek még jobban koncentráltak hátul és jól szűrték meg a szélekről érkezett támadásokat. Viszont felesleges kockázatot már nem vállaltak és nem mentek bele sérülésveszélyes szituációkba. Az eredmény végül nem változott, így magabiztos győzelmet ünnepelhetett a Haladás, amely tovább növelte előnyét a bajnoki tabellán riválisaival szemben.

Haladás VSE – Veszprém Futsal 5-0 (3-0)

Haladás: Alasztics – Luiggi Longo, Knizs, Henrique Diniz, Rutai
Csere: Gyimesi – Kovács, Hajmási, Dróth, Sipos, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Vas.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Vas 2, Hajmási, Henrique Diniz, Dróth

Kiállítás: Gavrilovic (Veszprém)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!