Izgalmas csemege következik a férfi kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában. Ezúttal is nyugati rangadót bonyolítanak le, ezúttal viszont Sopronban. Az Egis Körmend számára több szempontból is izgalmas lesz ez az összecsapás, hiszen a legutóbbi hetekben már nem úgy megy a szekér, ahogy korábban. Ezen feltétlenül változtatni akar a Rába-parti alakulat.

Kocsis Tamás együttese zsinórban két vereséget számlál, amivel visszacsúszott a tabella hetedik helyére. A körbeverések miatt viszont nincs leszakadva a vasi alakulat a riválisokhoz képest, hiszen a harmadik helyen álló Zalaegerszeg csak egyetlen győzelemre van tőlük. Ugyanakkor intő jel, hogy a 11. Paks is csak egyetlen sikerre van leszakadva, emiatt nyomás alatt fog játszani a Körmend.

Főleg úgy, hogy a Sopron szabályosan megtáltosodott. A szezon elején botladozó alakulatnál alaposan belenyúltak a szerkezetbe és a szakmai stábba is a vezetők. Ennek eredményeként zsinórban ötször nyertek a hűség városiak és már a hatodikak a pontvadászatban. Nem lesz tehát könnyű dolga ellenük senkinek, így szombat este a vasi piros-feketéknek sem.

Amire nagy szüksége lesz a Körmendnek az a hatékony védekezés, amellyel fontos meccseket nyertek már meg. Az alapszakasz 3. fordulójában a Sopront is ezzel őrőlték fel és arattak sima 93-56-os győzelmet. Akkor – a most sérült – Cook volt a vezér 18 ponttal, de Tolbert és Djogo mellett a már távozott Carter is 10 pont felett zárt. A megoldandó feladat nehéz lesz, de nem lehetetlen küldetés.

Sopron KC – Egis Körmend
2024. január 13. (szombat) – 18:00
Sopron, Novomatic Aréna

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!