Január első hétvégéjén a hölgyek mellett a férfiak számára is folytatódott a röplabda-bajnokság. Az NB II. nyugati csoportjában érdekelt Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület az esztendőt a hazai közönsége előtt kezdte, raádásul két, remekül felkészített rivális ellen. A PTE-PEAC és a Gödöllő is a győzelmek megszerzésében érkeztek a vasi vármegyeszékhelyre.

A SzoESE első ellenfele a pécsiek voltak, akik sima találkozóban bíztak. Hiába, mert a házigazda nagyon jól játszott: kőkemény ütésekkel és sáncmunkával nehezítették meg a rivális dolgát. Az időkérés és a csere sem törte meg a vasi lendületet, ekkor pedig úgy tűnt, hogy sikerült szettet nyernie Kovács Balázs együttesének.

Kétszer is közel álltak a sikerhez a szombathelyiek, a “túlóra” végén viszont a vendégek örülhettek. Az első szett elvesztése lelkileg is megviseltek a házigazdát és ez rányomta a bélyegét a játékukra. Alig egy óra kellett a PTE-PEAC csapatának, hogy magabiztos győzelmet arasson. A játéknap másik összecsapásán is érezhetően kedvtelenül kezdett a SzoESE, amit a Gödöllő is kihasznált.

Az első elveszített szett után viszont megrázta magát a házigazda és hatalmas hajrába kezdett. Az egyenlítést és a fordítást követően sem lassított a SzoESE-expressz, amely nem is engedte ki kezéből a győzelmet. A másfél órás csata végén megérdemelten nyertek a vasi röplabdázók, akik így az NB II-es tabella 6. helyére léptek elő és várhatják a február 10-ei folytatást.

SzoESE – PTE-PEAC 0-3 (29, 15, 20)

SzoESE: Gőczi R., Marsai R., Szabó G., Konestny B., Dobos A., Kovács B.
Csere: Bíró B., Varga E., Müller B.
Vezetőedző: Kovács Balázs
Másodedző: Gőczi István

*

SzoESE – Gödöllő RC 3-1 (-22, 22, 21, 22)

SzoESE: Gőczi R., Marsai R., Szabó G., Konestny B., Dobos A., Kovács B.
Csere: Varga E., Barbalics M., Bíró B., Horváth Á.
Vezetőedző: Kovács Balázs
Másodedző: Gőczi István

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!