Rendkívül nehéz este várt az Egis Körmend együttesére a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság 16. fordulójában. A vasi piros-feketék Sopronban próbálták megtörni a két meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, valamint a Sopron menetelését, amely zsinórban öt sikert mutatott a szombati összecsapás előtt. Nagy kérdés volt, hogy melyik arcát mutatják az együttesek a derbin?!

A vendégek foghíjas kerettel érkeztek: nem állhatott rendelkezésre Cook, Djogo és Doktor sem. Megannyi fiatal került is a keretbe, akik viszont újabb lökést is adhatnak csapatuknak. A feldobást követően a vendégek vezették az első támadást. Tolbert előkészítését Morgan váltotta pontokra a triplavonalon kívülről. Bár jött a válasz hazai oldalról óriási rohanást mutatott be a Körmend.

Ferencz távolról, Durázi és Tolbert közelről gyártották a pontokat, mindezt nagyon jó hatékonysággal. Szinte végig vezettek az első negyedben a vendégek, csak az utolsó pillanatokban vette át az irányítást a Sopron. A hazaiak mestere próbálta minél jobban rotálni játékosait, ellenben vendég oldalon ez már nehezebben ment a rövid kispad miatt. A fault gondok miatt állandósult soproni előny, de a Körmend lőtávolon belül maradt.

A második félidőben Ferencz vette hátára csapatát és úgy festett, hogy sikerülhet ismételten a fordítás. Ez azonban nem jött össze, mert jött egy hazai időkérés és Nichols valamint Mathis is betalált. Morgan sem tétlenkedett, bár jól mozgatta társait, kevés tere maradt a vasi alakulatnak, hogy az akciókat eredményesen fejezzék be. Ráadásul Sylla idő előtt kipontozódott, így még vékonyabbá vált a vasi gárda a palánk alatti küzdelmekben.

Az utolsó felvonásban érezhető is volt, hogy a Sopron hosszabb kispaddal rendelkezett. Sidibe pedig jól szállt be a játékba, aki a záró etap során ficánkolt és fokozatosan növelte a különbséget. Az utolsó percekben már a fiatalok kaptak lehetőséget. A végig nagyot küzdő Körmend együttese érezhetően elfáradt, és vékony kerettel csak megnehezíteni tudta a remek formában lévő Sopron dolgát.

Sopron KC – Egis Körmend 98-79 (26-25, 22-18, 25-22, 25-14)

Körmend: Morgan 19/6, Takács K. 4, Ferencz Cs. 21/15, Durázi K. 15, Tolbert 18.
Csere: Sylla 2, Herczeg K. -, Kiss M. -, Geröly M. -, Nagy P. -, Schmera G. -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!