Tartalékos összeállításban utazott a Haladás együttese a számára talán tét nélkülinek mondható mérkőzésre. A Nyírbátor elleni derbit megelőzően már eldőlt, hogy a szombathelyiek megnyerték az alapszakasz küzdelmeit. Izgalomból viszont kijutott a főszereplőknek, hiszen a nyírségi gárda nagy versenyfutásban van a felsőházban jutásért – így számukra fontos lett volna a pontszerzés.

Nagyon agresszíven lépett pályára a házigazda, próbálta megnehezíteni a vendégek dolgát és ez helyenként sikerült is. A vasi alakulat birtokolta többet a labdát, helyzetekig is eljutottak, de a várt vezetés csak nem akart összejönni. Ekkor időt kért a szombathelyiek mestere és jó érzékkel változtatott a taktikai hadrenden. Hajmási vészkapusként jött a pályára és lett ez az adu.

A hajrához közeledve pedig a vasi klub saját nevelésű játékosa közelről kotorta a labdát a hálóba. A második félidőben is próbálkozott a letámadással a hazai alakulat, helyenként kemény belépők színezték a találkozót. A mérkőzés mégis inkább a helyzetektől marad emlékezetes, mert többször is közel járt a Hali, hogy növelje a különbséget. Ehelyett egy védelmi megingásból egalizált a Nyírbátor SC csapata.

Hősiesen küzdött ezután a hazai alakulat, vérszemet kaptak az egyenlítő találattal. A szombathelyiek pedig egyre elkeseredettebben támadtak, hogy begyűjtsék a három pontot. Az agresszív letámadás viszont meghozta a kívánt hatást. Először Knizs Olivér talált a kapuba, a végeredményt pedig a menteni igyekvő Csoma a saját kapuba terelte. Ezzel öt nap leforgása alatt a harmadik győzelmét szerezte a Haladás.

Nyírbátori SC – Haladás VSE 1-3 (0-1)

Haladás: Homlok L. – Luiggi Longo, Knizs O., Henrique Diniz, Sipos G.
Csere: Alasztics M., Győrfy B. – Kovács M., Hajmási M., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Szabó (27′) illetve Hajmási (16′), Knizs (27′), Csoma (öngól-29′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!