Férfi Európa-bajnokság, I. középdöntő csoport, 2. forduló
MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 29-26 (14-13)
Köln, játékvezetők: Lah, Sok (szlovénok)

MAGYARORSZÁG: Bartucz, Palasics (kapusok), Ancsin 3, Bodó 5, Bánhidi 2, Bóka 2, Fazekas 3, Hanusz, Ilic 1, Imre 7, Krakovszki B., Ligetvári, Lékai 4 (3), Máthé 1, Rosta, Sipos 1. Edző: Chema Rodríguez.
HORVÁTORSZÁG: Kuzmanovic, Mandic (kapusok), Cindric, Glavas 5 (2), Jelinic 1, Karacic 3, Klarica 3, Kusan 1, Lucin 5, Mamic, Maras 2, Mihic 1, Nacinovic 2, Sipic, Sostaric, Srna 3. Edző: Goran Perkovac.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Az I. középdöntő csoport állása: 1. Franciaország 6 p (+12), 2. Magyarország 4 p (+10), 3. Ausztria 3 p (+1), 4. Németország 2 p (-1), 5. Horvátország 1 p (-5), 6. Izland 0 p (-17)

Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Hihetetlen volt a mai mérkőzés. Döbbenetes, amit a játékosaim véghez visznek. Mindig hangsúlyozzuk, hogy egy család vagyunk, ezt ma ismét megmutattuk. Ez ma Bodó Richárd és Bartucz László napja colt. Nagyon örülök, hogy kijött belőlük ez a teljesítmény. Egyébként pedig mindenki próbálta hozzátenni a magáét és ellátni a feladatát. Imre Bencét is ki kell emelni, de Bóka Bendegúzt is, sőt, igazából szinte tényleg mindenkit felsorolhatnék. Otthon is büszke lehet ezekre a srácokra mindenki. Mondhatni, erőn felül teljesítenek ezen a tornán.

Bartucz László, a magyar válogatott kapusa: – Elképesztő védekezésünk volt ma, ilyen védelem mögött nagyon jó védeni. megvoltak a sávok, oda kellett menni. megcsináltuk a feladatot és mehetünk tovább. A kritikus szakaszokban sikerült jó döntéseket hozni ezúttal, ez volt a kulcs a horvátok ellen.

Bodó Richárd, a magyar válogatott balátlövője: – Bartucz László fantasztikus volt a kétes szituációkban, meg is érdemelte a mérkőzés legjobbja címet. A védekezés volt ismét stabil és extra végig. A horvátoktól is ezt hallottuk vissza előzetesen, hogy nem szabad velünk verekedniük. Örülök, hogy nekünk sikerült rájuk kényszeríteni az akaratunkat. Elöl pedig megtaláltuk a gólokat. Nyilvánvalóan azért hárult rám ma ekkora szerep, mert Szita Zoltán beteg lett. Örülök, hogy tudtam élni ezzel a lehetőséggel, emellett pedig reméljük, Zozó a következő mérkőzésre már visszatér, hiszen remek formában van és szükségünk van rá is.

Az Európa-bajnokság győztese – illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat – kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, melyen a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!