Nagy bejelentésre készültek már napok óta az Őrvidék Sport Egyesület és a Vendetta Fight Nights elnevezésű küzdősport világszervezet képviselői.

És pénteken elérkezett a nagy nap, a Haladás Sportkomplexum impozáns Sky Boxában Őze-Guth Szilvia főszervező köszöntötte a sportág megjelent képviselőit és a sajtó munkatársait.

 

Farkas Csaba, főszervező, az Őrvidék Sport Egyesület elnöke kiemelte, hogy számos versenyző mellett igazán nagy öröm bejelenteni, hogy Vas megyébe érkezik Khamzat Chimaev.

 

 

 

Az Ultimate Fighting Championship (UFC) jelenlegi talán legnépszerűbb és legjobb harcosa, aki a vasi sajtóesemény és közönségtalálkozó után, a március 30-i, Győrött megrendezendő küzdősport gála sztárvendége lesz.

Farkas Csaba hozzátette: a csecsen származású bajnok a jótékonysági rendezvények nagy támogatója 5 fős stábbal érkezik, mi biztosítjuk a helyi szereplését, az edzéslehetőséget, hiszen egy komoly megmérettetés vár az erős birkózó alapokkal rendelkező sztárra. Színvonalas gálát és a későbbiekben turnét is szervezünk, aminek – a tervek szerint – ez lesz az első állomása.

Bülent Saglam, a Vendetta Fight Nights világszervezet török elnöke miután megköszönte a meghívást, örömét fejezte ki, hogy a magyar társszervező, a szombathelyi Őrvidék Sport Egyesület is beszállt a szervezésbe.

Ha a külföldi világszervezet idejön, számolni kell meglepetésekkel. Egy biztos, nagyon erős mezőnyt raktunk össze, mind az MMA, mind a K1 és a pusztakezes vegyes ökölvívó küzdelmeket illetően. Ezt hangsúlyozandó 3 Vendetta övért menő címmeccset is rendezünk. A magyarok méltán híresek világszerte, kiérdemelt eredményeikkel a magyar birkózás és ez a gála is bizonyítja, hogy a magyar harcosokkal számolni kell a világnak a ketrecben is MMA, vagy akár K1 szabályrendszerben. Több magyar sportoló is küzdeni fog az esti gálán, hogy bizonyítsa a világnak, helyük van a legjobb harcosok között – tette hozzá.

Ezt követően Csöndör Csaba (képünkön balra), a machmeaker arról tájékoztatott, hogy a győri egyetemi sportcsarnokban 18 meccsen mintegy 8-10 nemzet harcosa lép az oktagonba javarészt magyar ellenfelekkel, amatőr és profi K1-es, MMA és pusztakezes ökölvívókkal szemben.

 

 

Őze Balázs, a Vendetta Fight Nights magyarországi rendezvényeinek társtulajdonosa 3 meccses programja részeként ezúttal is szorítóba lép. Nem mellesleg a sorozat eddigi 2 összecsapását már megnyerte.

Ezúttal egy spanyol vagy egy brazil-francia állampolgárságú, -80 kg-os profi MMA-harcos ellen lép a kötelek közé.

– Nagyon örülök, hogy hazánkban lesz az utolsó összecsapásom. Eddig minden meccs után úgy volt ez lesz az utolsó, de a feleségem mindig engedélyezte, hogy legyen egy következő. Úgy gondolom hatalmas érték, lehetőség a magyar MMA számára ez a hazai szereplés – fogalmazott.

 

Nem akármilyen okból fogadta el a szervezők meghívását a csecsen származásű világbajnok, akinek eredményeiről bővebben az alábbi linkre

kattintva olvashat.

Érdekesség, hogy a csecsen bajnok számára a jótékonyság alapérték, emellett saját parfüm márkája van, amit nálunk gyártanak. Khamzat egy illat, ami Magyarországhoz köti! A világszerte ismert UFC harcos nevéről elnevezett parfüm egy magyar cég terméke. Külföldön (pl: Dubai) hatalmas siker a termék, az eladási számok is bizonyítják!

Főszerkesztőnk kérdésére válaszként elhangzott, hogy Khamzat Chimaev az egyik vasi szállodában lesz elszállásolva, edz, részt vesz a gála résztvevőinek mérlegelésén, egy szervezés alatt álló közönségtalálkozón, majd másnap megnyitja a gálát és díjakat is átad.

A pénteki sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a “Farkas” nagyon örül, hogy Magyarországra jöhet, várja, hogy találkozzon a magyar közönséggel, a hazai harcosokkal és azt szeretné, ha a magyar fiatalok minél jobban megismerhetnék a küdősportot, a Vendetta Fight Nightsot.
A jótékonységi esemény célja a helyi gyermekek támogatása, illetve egészségük megőrzése, betegellátásuk javítása lesz, így már csak a győri polgármester döntésén múlik, hogy a bevételt kiknek ajánlják majd fel a szervezők.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!