A nyáron alaposan megfiatalodott kerettel vágott neki az NB II-es bajnokságnak a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata. A szezon első része a folyamatos csapatépítés és formálódás jegyében telt, hogy a pontvadászat második felére már azt nyújtsák Bodzer Attila tanítványai, amit a vezetőedző elvár tőlük. A helyzetet azonban nehezíti, hogy kulcsjátékosok kerültek a maródiak listájára.

A tehetséges fiatalok jó játékra képesek, azonban nyerni még nem sikerült nekik, pedig több szoros összecsapást már játszottak. Az Ajka elleni derbin is meglepetésre készültek és bár az eredmény nem tükrözi, közel is álltak ehhez. A felforgatott kezdő felvette a ritmust a nagyobb tempót diktáló vendégekkel és sikerült lelkesedéssel pótolni a rutintalansággal járó hibákat.

Egészen a szett végéig esélye volt bezsebelni a játszmát a SzoESE gárdájának, azonban nem sikerült átlépni a holtponton. A hátrány dacára sem adta fel a vasi alakulat, amely a második etap során cserejátékosainak köszönhetően új lendületet kapott. Főként a háló közelében sikerült felvenni a ritmust. A játszma lezárása viszont ekkor sem jött össze, így kettővel ment 40 percnyi játék után az Ajka.

A harmadik felvonás még szorosabban alakult, ráadásul ekkor sem kellett nagy hátrányból játszania a SzoESE-nek. Hősiesen küzdöttek Bodzer Attila lányai, de ezúttal is 3-0-ás vereség lett a találkozó vége. A szombathelyiek így továbbra is nyeretlenül állnak a tabella utolsó helyén. Az alapszakasz utolsó mérkőzését szombaton a hatodik pozícióban álló Győr otthonában játsza a SzoESE.

SzoESE – Röpisuli SE Ajka 0-3 (19, 19, 21)

SzoESE: Lajos R., Gábriel R., Fülöp A., Horváth K., Dóka V., Szalai Cs.
Libero: Tauker S.
Csere: Imre Z., Wölfer E., Nagy D., Donáczi K.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!