Nem volt könnyű helyzetben az Egis Körmend együttese, amely az elmúlt hetekben nem igazán úgy szállította az eredményeket a bajnoki alapszakasz során. A legjobb nyolc csapat között helyet biztosított a piros-feketék, hogy a Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőjében szerepeljen. A sorsoláson a Szeged ellenében kellett volna kivívni a továbbjutást, mindezt egyetlen találkozón.

A helyzetet bonyolította, hogy mindkét gárdába érkezett egy-egy új játékos, azonban a hazaiaknál több kulcsjátékos továbbra is maródiak listáján volt. A körmendiek új szerzeménye – Basic – a kezdőben kapott helyet és rá is szolgált a bizalomra. A feldobást követően gálázott a Rába-parti alakulat, amely védekezésben és támadásban is brillírozott, a szurkolók legnagyobb örömére.

Főként Basic és Tolbert játszott elemében, azonban csapatként is jobban muzsikált a Körmend. A könnyedén megnyert első negyed után viszont elég volt néhány extra dobás a vendégektől, máris megcsappant a hazai előny. Locke és Bailey tripláival zárkózott a Szeged és nagyszünetig a 15 pontos különbséget folyamatosan faragták. 20 perc után 50-44 állt az eredményjelzőn.

A második félidőben továbbra is kereste a Körmend a tiszta dobóhelyzeteket és védekezésben szintén döcögött a játékuk. Hiába kért időt Kocsis Tamás, nem tudott újra felpörögni a házigazda és valamennyi kísérletért meg kellett izzadniuk. Nem tudott előnyt kovácsolni abból sem, hogy Bognár kipontozódott és két légiós is annak szélére került szegedi részről.

Nagy rohanással kezdődött az utolsó negyed, amely a vendégek pontjaival indult és ekkor már állandósulni látszódott a vezetésük is. Három perccel a vége előtt újra magához hívta játékosait Kocsis mester, de hiába. A Körmend nehéztüzérei pontatlanul céloztak távolról és a második negyedtől kezdve egyre gyengébb hatásfokkal dobtak, így kiestek a kupa további küzdelmeitől.

Egis Körmend – SZTE-Szedeák 91-98 (31-16, 19-28, 17-23, 21-31)

Körmend: Morgan 14/9, Basic 19/15, Takács 8, Sylla 2, Tolbert 30.
Csere: Djogo 4, Durázi 12, Ferencz 2, Kiss -.
Vezetőedző: Kocsis Tamás

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!