Szombaton 14 órától rendezik Kölnben a jövő évi férfi kézilabda-világbajnokság európai selejtezőjének sorsolását, amit a magyar válogatott az első kalapból várhat.

    Az európai szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a házigazda Horvátország, Dánia és Norvégia, valamint az Európa-bajnoki elődöntős Svédország, Franciaország és Németország csapata automatikusan tagja a mezőnynek. A további 11 európai hely a selejtezőben talál gazdára.
Az előselejtezőből továbbjutó csapatok kiléte március 17-én válik ismertté. A selejtező mérkőzéseit május 8. és 12. között rendezik.
A január 14. és február 2. sorra kerülő világbajnokságnak Zágráb, Split, Varasd, Porec, Dubrovnik, Koppenhága, Herning, Trondheim, Stavanger, Drammen és Oslo ad otthont.

A selejtező kalapbeosztása:
1. kalap:
Szlovénia, MAGYARORSZÁG, Portugália, Ausztria, Izland, Hollandia, Spanyolország, Montenegró, Csehország, Lengyelország, Észak-Macedónia
2. kalap:
Georgia, Szerbia, Feröer-szigetek, Svájc, Románia, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Észtország vagy Ukrajna, Finnország vagy Litvánia, Belgium vagy Olaszország, Szlovákia vagy Izrael

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!