Igazi pikáns futsal csemege várta a szurkolókat Veszprémbe, ahol az élvonalbeli férfi bajnokság 21. fordulójában a címvédő és a trónkövetelő találkozott a Március 15. úti sportcsarnokban. A Haladás már biztos alapszakasz győztesként érkezett riválisa otthonában. A Veszprém számára viszont kiemelten fontos volt a derbi, hiszen Fehér Zsolt gárdája a 2-4. helyért van versenyben.

Nem mindegy, hogy hányadik helyről fut neki a rájátszásnak a kék-fehér alakulat, ezért ők játszottak nagyobb teherrel vállukon. A Hali is komolyan vette a találkozót, hiszen legerősebb keretével érkezett. Izgalmasan alakult már az első percek is, hiszen egyik fél sem mert felesleges kockázatot vállalni, ráadásul mindkét csapatra a támadófutsal a jellemző.

Ezúttal is tudatosan építették a játékosok az akciókat, ennek pedig gyorsan meg is lett az eredménye. Egy szépen felépített támadás végén Dorogi szerezte meg a vezetést. A bekapott gól felrázta a vendég játékosokat és magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak. Nem is kellett sokat várni az újabb találatra. Dróth rázta le magáról őrzőjét, majd talált először Kovács, majd Hajmási elé. mindkét szombathelyi játékos könyörtelen volt.

A fordítás után sem fékezett a vasi gárda. Több szemre is tetszetős akciót vezettek, amelyet Henrique Diniz koronázott meg. A brazil légiós a kivetődő Spandler felett emelt a hálóba. A szonetig viszont beköszönt Tatai is, így újra szorossá vált az eredmény. A második etap elején a vendégek kapitánya, Dróth Zoltán is villant illetve növelte a különbséget. Nem akart lemarad i a Veszprém csapata sem, így szerkezetet váltottak.

Kapóra jött a hazaiaknak Hajmási kiállítása is, az emberelőnyös helyzetet pedig góllal tették teljessé. A hazaiak nagy hajrába kezdtek, feladata a leckét a szombathelyi védelem számára. Végül egy szép ellentámadást pontosan fejezett be a Hali, ezzel keretbe foglalva a találkozót. A végletekig kiélezett, rendkívül látványos és sok helyzetet hozott összecsapás, méltó módon propagálta a futsal sportágat ezen az estén.

1. Futsal Club Veszprém – Haladás VSE 3-5 (2-3)

Haladás: Alasztics M. – Luiggi Longo, Knizs O., Henrique Diniz, Sipos G.
Csere: Homlok L. – Kovács M., Hajmási M., Dróth Z., Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Vas Á., Rutai B.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Dorogi 2, Tatai illetve Kovács, Hajmási, Henrique Diniz, Dróth, Vas

Kiállítva: Hajmási

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!