Jól kezdte a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságot Szabó László együttese. A SzoESE kiegyenlített teljesítményének köszönhetően a harmadik helyen töltötte a téli szünetet és innen vágott neki a folytatásnak. A 2024-es évben két idegenbeli mérkőzéssel kezdi a pontvadászatot a szombathelyi alakulat, amely döntő befolyással lehet a rájátszás érő helyek megszerzésére.

A Ludovika SE szintén arra tette fel az idényét, hogy beférjen a nyugati csoport első négy pozíció egyikére. A nagy tét sok hibát és pontatlanságot hozott a feldobást követően. Mindkét gárda nehezen találta meg a ritmust, a rohanásból viszont a vendégek kerültek ki jobban. Bár távolról nem céloztak jól a felek, a szombathelyiek viszont jól gyűjtögették a lepattanókat.

Ezzel pedig több második szándékú dobást engedtek el, ezzel fokozatosan lépett el ellenfelétől. A második negyedben már feljavult mindkét gárda védekezése és támadása is. Úgy tűnt, hogy a Ludovika SE fogást találtak a vasi riválisán, azonban a vendégektől mindig akadt valaki, aki átsegítette holtponton csapatát. A nagyszünetben 15 pontra hízott a különbség, de még nem dőlt el semmi.

A térfélcsere után ugyanúgy kontrollálta a találkozót a SzoESE, így pedig nem tudott közelíteni a házigazda. Az utolsó negyedben még megpróbált egy huszáros hajrát kivágni a Ludovika SE játékosai, de hiába. A jobban célzó vendégek kemény csapatmunkával rászolgáltak a győzelemre és továbbra is a harmadik – rájátszást érő – helyen állnak.

– Nagyon nagy küzdés volt látható a pályán, az első félidőben szerzett előnyünket a második félidőben megőriztük. A mérkőzés különbsége, nem azt mutatja meg, hogy a hazai csapat nem küzdött egy nagyot! Gratulálok mindkét csapatnak a mérkőzéshez – nyilatkozta a találkozót követően a szövetség honlapjának Szabó László, a SzoESE vezetőedzője.

Ludovika SE – SzoESE 47-67 (4-12, 12-19, 16-18, 15-18)

SzoESE: Mezősi A. 27/3, Horváth Fruzsina 15, Horváth Fanni 2, Balogh V. 9, Plózer P. 8.
Csere: Mák B. 4, Horváth K. 2.
Vezetőedző: Szabó László.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!