Csütörtök este megkezdődött a férfi kosárlabda Európagbajnoki selejtezősorozat. Hazánk válogatottja Izland ellen kezdte meg a szereplést, ahol nem várt vereséget szenvedett a frissen kinevezett Gasper Okorn legénysége. Nagy volt épp ezért a fogadkozás az Olaszország elleni második találkozó kapcsán, amelyet Szombathelyen az Aréna Savariában rendeztek. A vártaknak megfelelően telt ház előtt zajlott a küzdelem.

A feldobás után kiegyenlített csata folyt a pályán. Jól védekezett mindkét együttes és a minimális hibákból éltek a csapatok. Kevés kosarat, de nagy küzdelmet hozott a tíz perc, amelynek végén az olaszok kerültek lélektani előnybe. Nem tört azonban meg a megyar csapat. Gyorsan rendezte sorait és először a védekezésben szigorítottak jól, majd a támadó oldalon is sikerült meglepni az olaszokat. Ennek a hatékonyságnak eredményeként jött is a vendég időkérés.

Hiába, mert lendületben maradtak Perlék és a nagyszünetben már egy ponttal a magyarok álltak jobban. Izzott is a csarnok rendesen. A szünet viszont a vendégeknek tett jót, sokkal agresszívabban jöttek ki a pályára és az eredményességben is megmutatkozott. Gasper Okorn próbált csereként beállított játékosokkal változást eszközölni, de hiába. Nagyon pontatlan volt ekkor a magyar csapat, az olaszok pedig nagyon éltek ezekben a percekben.

A záró negyedre már nem tudott újítani a házigazda, a vendégek pedig csak a biztosat vállalták be, felesleges, sérülést kockáztató játékot már nem erőltettek. Így a végére csak a különbség volt a kérdés. A papírforma eredmény ellenére – főként az első félidőt illetően – több volt ebben a találkozóban is. A magyar kosárlabda válogatott két vereséggel kezdte a selejtező kört.

Magyarország – Olaszország 62-83 (15-17, 22-19, 9-28, 16-19)

Magyarország: Váradi 2, Perl 12/3, Hanga 11, Keller 4, Golomán 7/3.

Csere: Hopkins 9/6, Vojvoda 8/6, Benke 7/3, Somogyi 2, Lukács -, Tóth -.

Szövetségi kapitány: Gasper Okorn.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!