Betegség és sérülés miatt erősen hiányos volt a Haladás együttesének kerete. A másodosztályú röplabda-bajnokság felsőházi rájátszását is tartalékosan kezdő, a Szolnokot megszorongató vasi alakulatra a legutóbbi hétvégén is nehéz meccs várt. A Tatabányával ugyanis a nyugati csoportban már kétszer is összecsaptak az alapszakasz során. Ezúttal viszont nem sikerült megnehezíteni a TRSE dolgát.

Már kezdésnél érezhető volt a hazaiak elszántsága. Nagyobb rutin és mélyebb variációs lehetőségnek köszönhetően gyorsan meglépett a Tatabánya. Mucsi Péter időt kért és próbált cserékkel új lendületet biztosítani, de hiába. A kritikus pillanatban a hazaiak felé billent a mérleg nyelve, így alig negyedóra után már egy szettes volt a TRSE előnye és nem úgy tűnt, hogy elkényelmesedne.

Továbbra is nagyon kemény ütésekkel és határozott sáncmunkával nehezítették meg a Haladás dolgát. A vendégek csak néhány perc erejéig tudták meglepni a hazaiakat, de ez is kevésnek bizonyult. Az ex-szombathelyi Zoltán Anna vezérletével könnyedén gyűjtötte pontjait a Tatabánya és a második szettet is magabiztos teljesítménnyel valamint különbséggel nyerte a házigazda alakulat.

Az utolsó felvonásra már kissé hitehagyottá vált a Hali, amelynek ezúttal csak felvillanásai voltak a bajnoki címre és a feljutásra pályázó Tatabánya vendégeként. A tartalékos Haladás ezúttal simább vereséget szenvedett, ugyanakkor a javításra még bőséggel lesz lehetősége a folytatásban. A szombathelyiek legközelebb február 24-én a Jászberényt fogadják a Rohonci úton.

Tatabányai RSE – Haladás VSE 3-0 (14, 15, 13)

Haladás: Kőrösi Z., Tóth B., Héjj L., Horváth B., Németh A., Marton G.
Libero: Varga N., Ragasits L.
Csere: Bánfi N., Kocsis D.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!