Az NB III. Észak-Nyugati csoportjában a 18. forduló küzdelmeivel kezdődött meg a 2024-es menetelés, a Szombathelyi MÁV Haladás VSE gárdája pedig óriásit hajrázva 3 ponttal kezdte meg az évet a Kelen SC otthonában. 

Nem túl bő kerettel utazott a fővárosba a Hali, az első játékrész pedig nem is igazán a vasiak elképzelései szerint alakult, a félidőre két gólos hazai előnnyel vonultak a felek.

A második etapban aztán sikerült váltani a vendégeknek: az 53. percben Szenczi szépített, majd a 67. minutumban Horváth egyenlíteni tudott. Ezt követően a lélektani fölényét is kihasználva támadott a HVSE, erőfeszítéseiket pedig siker koronázta, ugyanis a 75. percben Balogh a fordítást, és egyben a győzelmet érő gólt is bevágta a hazaiak hálójába.

Szenczi Imre tanítványai így a 13. helyről várhatják majd a folytatást, amely a közvetlenül előttük álló Sopron otthonában lesz esedékes az előttünk álló hétvégén (03.10, 12:00).

Végezetül pedig a vezetőedző mérkőzés utáni értékelése:

“Az első félidő egy döntetlen szagú mérkőzést vetített előre. Bár többet bírtokoltuk a labdát, több időt töltöttünk az ellenfél térfelén mégis két gólos hátránnyal mehettünk az öltözőbe. Voltak helyzetei a hazaiaknak, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Ezért kissé demoralizáló volt a hátrányunk.

Az öltözőben nem lehetett más a jelszó mint, hogy nem adjuk, nem adhatjuk fel soha. A második játékrészben a kettős csere mellett még nagyobb nyomást helyeztünk az ellenfélre. Ennek eredménye volt az egyenlítés. A vezetést is előbb megszerezhettük volna de ajtó – ablak helyzetet rúgtunk a felső lécre. De ez sem vetette vissza a játékosainkat, akik mentek előre a győzelemért. Nem sokkal a helyzetünk után jött is a győztes találat. Ezután már lefolyattuk az utolsó perceket.

Tudom, messziről jött ember bármit mondhat, de a mai napon győzelmet reméltem és vártam. Ezt pedig abszolválták a gyerekek. Az első félidőben több felépített támadásunk volt ami góllal kecsegtetett, mégis a szünet után jöttek a gólok. Talán a hazaiak elhitték, hogy a három pont már az övék,mi viszont ebbe nem nyugodtunk bele és a szenzációs mentalitásnak is köszönhetően egy bravúros fordítást produkáltunk.

 

Mivel a kispadtól kissé távolabbról voltam kénytelen a mérkőzést végignézni, Petrovics Balázs, Kiricsi Dániel, Márkus Gábor és Halmosi Szabolcs tette hozzá azt a pluszt ami ehhez a győzelemhez kellett. Köszönöm a stábnak a segítséget! Ez a részsiker is közös. Közös mivel a szakosztály összes versenykorosztályának edzői osztoznak ezen. Nagyon messze még a vége. Ez csak az első forduló volt, de remélhetőleg 12 hét múlva is elmondhatom ezt. Ennek a győzelemnek önbizalmat, hitet kell adni a folytatásra.”

TABELLA

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!