A Haladás a Berettyóújfalut legyőzte, míg a Nyíregyháza vendégeként döntetlent jegyzett a férfi élvonalbeli futsal bajnokság rájátszása során. A 3. fordulóban ismét minden tudásra szüksége volt a címvédőnek, hiszen a kiváló erőkből álló és jó formában lévő Kecskemét ellen bizonyított. Az alföldi alakulat a DEAC mellett a Mezei Vill FC-t is legyőzte és a harmadik helyről várhatta a derbit.

Amire számítani lehetett azt hozta is a találkozó, hiszen már a kezdés után mindkét együttes megvillantotta kvalitásait. Főleg a támadások építésében jeleskedtek a játékosok, ugyanakkor a biztos védekezésre is ügyeltek a főszereplők. A vezetés megszerzéséhez inkább a vendégek álltak közelebb, akik alaposan megdolgoztatták Rigó kapust, aki többször reflexből hárított a kritikus pillanatokban.

A legveszélyesebb játékos Rutai volt, aki a kezdőben kapott helyet és több lövés is a nevéhez fűződik. Egyiket a kecskeméti kapus védte ki, a másiknál viszont Rigó is verve volt, azonban akapufa kisegítette a cerberust. A második félidő elején viszont megtört a jég. Luiggi Longo kétszer is meg tudta húzni a bal szélt először mellé lőtt, másodjára a kapu előterébe, amibe jól ért bele Sipos.

A középkezdés után egyből egalizált a Kecskemét: Suscsák iramodott meg, az Alaszticsról lecsorgott labda Kovácsról pattant a szombathelyi kapuba. Néhány pillanattal később pedig már a hazaiak álltak jobban. Ehhez kellett egy pontrúgást követő labdavesztés, amivel gyors kontrát vezetett a ScoreGoal, a végén pedig Tomic lőtte ki a hosszú alsó sarkot, Alasztics nem háríthatott.

Egy perccel később Vatamaniuc-Bartha is feliratkozott a góllövők listájára, aki egy Dróth által lekészített labdát kotort a hálóba. Ha egy üzlet beindul: nem törődött bele helyzetébe a Kecskemét és újabb kontrák végén ismét lépéselőnybe került , majd növelte a különbség a házigazda. A tompább támadójátéka miatt nehéz helyzetben volt a Hali, így kockáztatnia kellett.

A hajrában Dróth révén egy büntetőrúgásból kozmetikázott az eredményen a vendég gárda. A címvédő mindent egy lapra feltéve rohamozott, de hősiesen védekezett a Kecskemét, amely végül hatalmas meglepetésre továbbra is hibátlan mutatóval rendelkezik a rájátszásban. Ráadásul a szombathelyiek legyőzésével a tabella élére állt.

SG Kecskemét Futsal – Haladás VSE 4-3 (0-0)

Haladás: Alasztics M. – Kovács M., Luiggi Longo, Henrique Diniz, Rutai B.
Csere: Gyimesi M. – Hajmási M., Dróth Z., Sipos G., Körmendy G., Vatamaniuc-Bartha D., Fehér D., Hadházi S., Vas Á.
Vezetőedző: Felipe Conde

Gólszerző: Kovács M. (24′ – öngól), Tomic (26′). Kajtár (30′), Suscsák (34′) illetve Sipos G. (23′), Vatamaniuc-Bartha (27′), Dróth (37′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!