A legutóbbi 5 egymás elleni összecsapáson (az alapszakaszban és a playoff során) a sűrga-feketeék 4 alkalommal diadalmaskodtak, az egyetlen vereséget a tavalyi lapszakasz finisében, hazai pályán szenvedte el a Falco.

A Falco legutóbb Zalaegerszegen szenvedett vereséget, de így is magabiztosan vezeti az aktuális tabellát és hazai siker esetén bebiztosíthataja alapszakasz-győzelmét.

Milos Konakov, a Falco mestere a klub közösségi oldalának nyilatkozva fogalmazta meg várakozásait.

– A kiváló hangulatban biztos vagyok, ez a szurkolóinkon s múlik és rajtunk is, hiszen nekünk 40 percen át kell koncentráltal kosárlabdázni. Fizikális meccsre számítok, győzni akarunk, hiszen az ország legjobb szurkoló tábora ezt megérdemli – mondta a bajnokcsapat vezetőedzője.

XXX

A Körmend számára a presztízsen túl is kiemelten fontos a vasi klasszikus és bár az elmúlt napokban leginkább a szurkolói közleményektől volt a sajtó hangos, a győzelemre égetően szüksége van a Rába-parti alakulatnak. Már csak azért is, mert a rengeteg keresztbeveréseknek köszönhetően csak 2-3 csapatnak biztos a helye a rájátszásban, míg a most a legjobb nyolc között lévő együttesek közül kieshet bárki.

Nincs túl jó passzban Kocsis Tamás együttese, mert bár mutatott játékban fejlődik a piros-feketék alakulata az eredményesség nem úgy alakult, ahogy szerették volna. A fordulót megelőzően a 7. helyen álló Körmend zsinórban három mérkőzést veszített. A Szolnok, az Oroszlány és a Kecskemét elleni botlás viszont sokba kerülhet, főleg ha a Falco ellen sem törik meg a széria.

Akkor ugyanis csak a pécsi fellépésben bízhatnak a Rába-parti kosarasok, de akkor már az eredmények alakulására is figyelniük kell. Így egy végletekig kiélezett találkozóra kerül sor, ahol a Falco a listavezető pozícióját fogja védeni, míg a Körmend szeretné bebiztosítani helyét a felsőházi rájátszásban…

A Falco – Körmend örökrangadón az M4Sport kamerái előtt 19.15-kor dobják fel a labdát. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!