Egymást érik a versenyek a kick-box képviselői számára, így az edzések valamint a pihenések fordított idők felértékelődnek. A Controll Sportegyesület kötelékébe tartozó versenyzők legutóbb Olaszországban bizonyítottak. Jesoló adott otthont a kick-box világkupa legutóbbi állomását, ahol öt vasi sportoló szerepelt, ráadásul valamennyien dobogóra állhattak az erőpróba során.

A legnagyobb név kétségtelenül a világbajnok Szmolek Emanuel volt, aki combrúgásos tatami szabályrendszerben indult. A magyar válogatott versenyző szlovén riválisát követően az eb-címmel rendelkező svájci majd a csehek eb és vb érmes ellenfelét is legyőzte. Szmolek egyetlen riválisának sem adott esélyt, helyette a szakág technikai repertoárját bemutatta számukra, ami aranyérmet ért.

A másik felnőtt versenyző Bárdosi Sándor a ring szakágban indult full-contact szabályrendszerben. Horvát ellenfelét taktikusan győzte le, míg a döntőben jutásért finn riválisa ellen is mindent megtett, így következett a finálé. Ott viszont a ranglistavezető német fiú nyert, így a szombathelyi versenyző nyakába ezüstérmet akasztottak. Az utánpótlásra sem panaszkodhatnak a trénerek.

Három feltörekvő titán vett részt az olaszországi versenyen, akik ezúttal is bebizonyították, hogy számíthatnak rájuk az edzők. Nagy Zeusz, Rumankó Levente és Kovács Máté is kiegyensúlyozott teljesítménnyel rukkoltak ki és saját korosztályuk között, súlycsoportjukban dobogóra állhattak. Augusztusban pedig a budapesti világbajnokságon is bizonyíthatják kvalitásaikat.

Eredmények:

  • Szmolek Emanuel
    KL S M -84kg – 1. hely
  • Bárdosi Sándor
    FC S M -75 kg – 2. hely
  • Nagy Zeusz Kristóf
    FC OJ M -60kg – 2. hely
  • Rumankó Levente
    FC YJ M -71 kg – 3. hely
  • Kovács Máté
    LC J M -89kg – 2. hely
    KL J M -89kg – 2. hely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!