A Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület folyamatosan keresi a lehetőséget, hogyan tudná még színesebbé tenni a kocogók számára ezt a sportot valamint minél több lehetőséget próbálnak biztosítani, hogy hódoljanak szenvedélyüknek a sportbarátok. Ennek megfelelően a lelkes amatőrök számára különböző edzéseket tartanak, amelyre bárki, bármikor csatlakozhat.

Ezen kívül terepfutás és saját szervezésű, lebonyolítású rendezvény – úgy mint az éjszakai kocogás – áll az érdeklődők szolgálatára. Néhány évvel ezelőtt Pátkai Attiláék gondoltak egy merészet és valamennyi korosztályt megcélozva hívták életre az Intersport Savaria Félmaratont, amelyet még a COVID-koronavírus sem tudott keresztülhúzni, pedig volt, hogy halasztani kellett egy rendezvényt.

2024 tavaszán pedig újabb mérföldkő következik, hiszen már ötödik alkalommal kerül megrendezésre a futóprogram. A rendezvény központja idén is a Tófürdő előtt tér lesz – innen startol el a mezőny és itt lesz a célba érkezés is. Április 7-én vasárnap is három különböző távon indulhatnak a kicsik és a nagyok. Az 5 és a 10 kilométert bárki – felkészültségnek megfelelően – könnyen lehet teljesíteni.

A félmaratoni, 21 kilométeres táv résztvevői egészen Bucsu községig rójják az aszfaltot, ahol lesz egy fordítópont és indul visszafelé a mezőny. Az előnevező résztvevők ajándékpólóval gazdagodnak és a nagy érdeklődés miatt még a helyszínen is lehet majd jelentkezni. Ahogy tavaly, úgy idén is várhatóan lesznek babakocsis kocogók, így fokozott figyelemmel fussanak az indulók.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!