Egy hosszú út, idegenbeli fellépés és egy nagy kihívás várt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabda csapatára. Kéri Péter tanítványai huszáros hajrával csípték el a rájátszást érő negyedik helyet. Ennek köszönhetően a keleti listavezető Miskolci Egyetemmel került szembe a vasi gárda. Az első felvonást elveszítették a szombathelyiek, próbálták a papírformát idegenben borítani.

Úgy festett, hogy sikerülhet a tervük, mert felváltva vezettek a csapatok az első percekben. A szombathelyiek jól védekeztek és támadásaikat eredményesen fejezték be. Aztán szigorított játékán a Miskolc, amely saját palánkja alatt begyűjtötte a lecsorgó labdákat, a vasi térfélen pedig gyors és hatékony akciókat vezettek. Emiatt időt kellett kérnie a vendégek mesterének, ami hatásosnak bizonyult.

A hátralévő időben ugyanis kozmetikázni tudtak az eredményen Vicze Kristófék. A második negyedben már az egyenlítés is összejött a vasi kosarasoknak, ezután viszont a hazaiak rendezték a soraikat. Ebben a periódusban a miskolciak akarata érvényesült, miközben a szombathelyiek egyetlen duplát jegyeztek hat perc leforgása alatt. A szünetben így jókorára nőtt a felek közti különbség.

A szünet után stratégiát váltott a SzoESE és gyors akciókat vezettek, amivel fokozatosan olvadt a hazaiak előnye. Bár a kritikus pillanatokban mindig érkezett miskolci részről kosár, nem adta fel a vasi gárda a találkozót. Végül 17 pontos hazai sikerrel ért véget az összecsapás, így a borsodi alakulat jutott tovább a legjobb négy közé.

Miskolci Egyetem – SzoESE 84-67 (23-17, 22-8, 23-18, 16-24)

SzoESE: Kiss M. 12/6, Nárai G. -, Várkony T. 9, Vicze K. 6, Takács Zs. 14/6
Csere: Kiss H. 14/6, Gyánó K. 8/3, Matucza Gy. 3/3, Németh M. 1, Frisnyák D. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!