Két kudarccal kezdte a MOL Vidi FC az Európa Ligát. A fehérvári együttes előbb a BATE, majd a Chelsea ellen szenvedett vereséget. Így az L-jelű kvartettben az utolsó helyen álltak. Ekkor még az elvakult fanatikusok sem hittek abban, hogy a magyar bajnok megtáltosodik. Pedig a PAOK ellen ennek lehettek szemtanúi a szurkolók.

Két héttel ezelőtt Görögországban szebbik arcát mutatta a Vidi és tudatos játékkal Huszti valamint Stopira góljaival begyűjtötte a három pontot. Csütörtök este került sor a visszavágóra és a fogadóirodák szerint hiába játszott a piros-kék együttes hazai környezetben a vendégek voltak az összecsapás esélyese. Azonban teljesen mást mutatott az elmélet és a gyakorlat.

Bár a labdát a PAOK birtokolta többet a találkozó során és a helyzetek számával is jobban állt, ezen az estén nagyon nem dolgoztatták meg Kovácsik kapust. A kilenc kapuralövésből egy sem találta el a ketrecet, mert hol a védők blokkoltak, hol a görögök támadói céloztak pontatlanul. Ami viszont nem ment be az egyik oldalon, bement a másikon.

Nevezetesen Milanov volt jókor, jó helyen. Az ötvenedik percben egy baloldali támadás végén Vinicius tekert közpére és labdája a kiváló ütemben berobbanő támadó fejéről került a kapuba. Az ellentétes irányba vetődő Paschalakis-nek esélye sem volt hárítani. Pár kisebb helyzetet még kidolgozott a Vidi, azonban egyetlen gól is elegendőnek bizonyult, hogy elérhető közelségbe jusson a fehérvári együttes a továbbjutástól.

Még két találkozó van hátra. A londoni kékek ellen szinte biztosra vehető a vereség, azonban a BATE otthonában sorsdöntő mérkőzés vár a magyar együttesre. Ha azt az arcát mutatja a Vidi, amelyet Görögországban már megmutattak, akkor a Fehérorosz klub játékosai felköthetik a nadrágot. Két vereség után tehát két győzelemmel áll a Fehérvár és továbbjutásra.

L-csoport:
1. Chelsea 12 pont
2. MOL Vidi FC 6 pont
3. PAOK (4:5) 3 pont
4. BATE (4:8) 3 pont