Megkezdődött a 2019-es év Magyar Darts Liga sorozatának nyugat-dunántúli régiójának küzdelmei is. Mivel a hétvégén tartották a Slovak Darts Opent, sokan vették észak felé az irányt. Ennek ellenére nem lehetett panasz a felhozatalra a szombathelyi Magyar Darts Liga idénynyitó versenyén sem, ahol közel harminc fő ragadott nyilakat a végső győzelem reményében.

Nem volt épp könnyű feladata a vállalkozó szellemű dartsozóknak. Először egy végletekig kiélezett csoportmérkőzéseken kellett bizonyítaniuk. Ezután a legjobb 16 versenyző egyenes kiesési rendszerben döntött a továbbjutásról. A sportrendezvény hozta a korábbi Szombathelyi Darts Club Sportegyesület által szervezett megmérettetések színvonalát.

Ráadásul a játékosok is kihozták magukból a legjobbat. Elég megemlíteni Farkas András produkcióját, aki egy 149-es (tripla 19, tripla 20, dupla 16) kiszállóval örvendeztette meg a szurkolókat valamint a versenytársakat is. Ennek ellenére a végelszámolásnál két szombathelyi fiatalember maradt talpon, ahol szintén komoly ütközetre volt kilátás.

Kovács Zsolt nevével már többször találkozhattak a Hungarysport olvasói, hiszen a tehetséges versenyző, Érden amatőr országos bajnoki címet nyert. Azóta már az SZDCSE színeiben versenyző fiatal az elődöntőben összekerült Pósfai Miklóssal, aki az Aero Open három fordulóját is megnyerte idén. Hiába a nagyobb rutin és a korkülönbség, végül Kovács Zsolt örülhetett.

A fináléba jutásért a másik ágon Mányoki Krisztián és Somogyi Róbert mérkőzött. Ez a mérkőzés utóbbi sikerével ért véget. A döntőben aztán ismét találkozott Kovács Zsolt és Somogyi Róbert, akik a csoportmérkőzések során már összecsaptak. Akkor 2-1, míg a fináléban 4-2 arányban Kovács diadalmaskodott, aki így alig egy hónap alatt két elsőségnek is örülhet.

Eredmények:

1. Kovács Zsolt (SZDCSE)
2. Somogyi Róbert (SZDCSE)
3-3. Mányoki Krisztián (SZDCSE), Pósfai Miklós (SZDCSE)