Az OTP Bank Liga 29. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Haladás a DVSC vendége lesz.

A szombathelyiek kiváló sorozatot produkálnak, az utolsó hat bajnokijukból ötöt megnyertek – egy hete az MTK-t verték 1-0-ra – csupán a listavezető FTC otthonában kaptak ki. Sorozatos győzelmeiknek köszönhetően három pontra vannak a 11. és négyre a már bennmaradást jelentő 10. helytől. Itt azonban nem szabad megállni, újabb és újabb győzelmekre van szükség ahhoz, hogy ősztől is az első osztályban szerepeljen az idén 100 esztendős klub labdarúgó-csapata.

A 44 ponttal a negyedik helyen álló Debrecen tavasszal hazai pályán kiválóan szerepel, öt meccséből négyet megnyert, egyszer döntetlent játszott. A hajdúságiak keretét javarészt javarészt saját nevelésű fiatalok alkotják, úgy fest, egyelőre járható ez az út. A két csapat őszi mérkőzésén 1-1-re végeztek a felek a Nagyerdei Stadionban (ez volt a Haladás első idegenbeli pontja a bajnokságban), majd Szombathelyen a Loki nyert 2-0-ra – összegzi az előzményeket a zöld-fehér klub honlapja.

– Továbbra is olyan helyzetben vagyunk, hogy nincs más választásunk, mint valamennyi meccsre úgy kimenni, hogy meg kell nyernünk. Korábban megbeszéltük a játékosokkal, nem nézünk címert, pályát, ellenfelet, akivel játszunk, azt le kell győznünk. Ezúttal is erre készülünk. Tisztában vagyunk vele, hogy a Debrecen nagyon jó csapat, hazai pályán is idegenben is remekül szerepel. Herczeg András személyében kiváló edző irányítja a hajdúságiakat, jól összerakta a csapatot. Noha már csak négy pont a hátrányunk, ugyanakkora nyomás alatt játszunk, mint amikor 14 volt a lemaradásunk. A tét ugyanis nem változott: ez pedig a Haladás NB I-es tagsága – nyilatkozta a pénteki indulás előtt Horváth Ferenc vezetőedző.

A szombathelyiek várható összeállítása: Király – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Mohl – Dausvili – Funsho, Rui Pedro, Golodiuk, Ivanov – Rabusic.

A Haladás már péntek délelőtt útra kelt, délután Balmazújvárosban edzettek Királyék és ott is töltötték az éjszakát.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!