A Megyei I. 12. fordulójában a tabella hátsó felében tartózkodó Rum fogadta hazai pályán a 11. helyezett Kőszeget.

A rumiaknak égető szüksége volt a 3 pontra az elmúlt heti vereség után, a Kőszegnek pedig a középmezőnybe való kapaszkodáshoz kellettek volna a pontok.

A találkozó elején a vendégek léptek fel támadóbban, és sikerült helyzeteket kialakítaniuk, de ordító ziccerben sem sikerült a kapuba találniuk.

Ezután a hazaiak kezdtek magukra találni és egy gyors kontratámadást követően a 23. percben Székely Bálint megszerezte a vezetést a csapatnak.

Forrás: Rum KSC – Varga Károly Gyula

A kőszegiek játéka kapkodóvá vált a bekapott gól után, a védők gyűrűjébe belőtt labdáik mind veszélytelenek voltak, a hazai védők ezután már remekül tették a dolgukat a mérkőzés hátralevő részében.

A második játékrészben még magabiztosabbá váltak a vendéglátók és lehetőségük lett volna eldönteni a mérkőzést, ám erre csak a 92. percben került sor, amikor is a csereként beálló Pásti Zoltán volt eredményes.

A találkozó sportszerű keretek között zajlott, hiába kezdett jobban a Kőszeg, a később magára találó rumi együttes megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot és ezzel már csak egy győzelemre van a kőszegiektől a bajnoki tabellán.

A lefújást követően Farkas Bence, a hazaiak játékosa így nyilatkozott a győzelemről:
„A meccs nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, kicsit beszorultunk a kapunk elé az első 5-10 percben aztán a csapat magára talált és életveszélyes kontrákat vezettünk. Egy pillanatra sem fordult meg a fejünkben az, hogy ma vesztesen jövünk le a pályáról. Jól küzdöttünk az egész meccsen és ennek meg is lett az eredménye.

„Készültünk arra, hogy a Kőszeg fiatal gyors játékosokból áll és nem lesz egyszerű dolgunk, de a rutinos hátvédsorunk megoldotta ezt a feladatot. Úgy gondolom, hogy amit az öltözőben megbeszéltünk azt maximálisan végrehajtotta a csapat és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.”

A Megyei I. 12. fordulójának összefoglalója:
Összefoglaló

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!