A szombathelyi gombfoci-élet kiválóságai szerint azért népszerű a sportág, mert egyszerűek a szabályok, és valósággal leképezik a nagy pályás labdarúgás szabályait. Emellett kicsit fejjáték is, mert, ahogy a klasszikusok is mondják a biliárd, a sakk és a labdarúgás keveréke. Léteznek benne taktikai, és ügyességi elemek is és persze fejben is bírni kell. Igazi kihívás minden meccs és ez így volt az NB II októberi záró fordulójában is, amelynek a Vasi Gombfoci Egyesület (VGE) 3 pont lemaradással, az első számú esélyes szegediek mögött vágott neki.
A záró forduló első napján 5 meccsen is szinte ,,kötelező” győzelmeket arattunk, aztán a második napon már 4 nehezebb mérkőzésre számítottunk. Az első derbin a feljutásra esélyest 13-3-ra ütöttük ki, majd a Testvériség ellen kikaptunk 9-7-re. Érdekesség, hogy ez volt az első és egyetlen vereségünk, hiszen ezután a Komlót megvertük, az utolsó fordulóban pedig a Szeged felett arattunk 10-6-os fantasztikus győzelmet, ezzel lettünk az NB II bajnokai – tájékoztatta honlapunkat Benkő János, a VGE elnöke, aki szerint az eredményesség titka a csapategységben rejlik.
A Herényiek Házában minden héten kétszer tréningező gombozóknál valamennyi játékos és edző eredményesen teszi a dolgát, nincs felelősségre vonás bekapott gól esetén, viszont együtt örülnek, ha gólt szereznek.
A nagyszerű igazolások ellenére egyébként kevesen számítottak arra, hogy a szombathelyi csapat megnyeri a szektorlabda NB II idei kiírását. A rendkívül rutinos korábbi magyar bajnok Szirmay Endre személye önmagában még kevésnek tűnt a feljutáshoz. Aztán Debreczy István és Debreczy Zoltán mellett Puskás Zoltán és Serák György leigazolása már a komoly eredmény elérését célozta. Ilyen átigazolási dömpinget utoljára akkor látott a sportág, amikor Szigetszentmiklós igyekezett felverekedni magát a legjobbak közé. A VGE persze “saját nevelésű” játékost is szerepeltetett az őszi fordulókban és fennállása során először jutott fel a legjobbak közé.
Benkő János klubvezető mentalitását ismerve, tudható, hogy már most olyan játékosok leigazolásán dolgozik, akikkel csapata versenyképes lehet és stabilan az NB I középmezőnyében végezhet. A legsűrűbben Koczor János neve merül fel a lehetséges érkezők között. Az élvonalra mindenképpen több pénz kell, ezt pedig a tervek szerint eredményes pályázatokkal és szponzorációval teremtenék meg.

Érdekesség, hogy a bajnoki szezon közepén Benkő Jánost, a Vasi Gombfoci Egyesület rendkívül agilis elnökét beválasztották a Magyar Asztali-Labdarúgó Szövetség (MALSZ) elnökségébe. Az új elnökség pedig nagyot álmodott, és a terveikben szerepel a Gombozsik program beindítása, a Gombozók Háza megnyitása, valamint a profiliga megszervezése is. A Vasi Gombfoci Egyesület egyébként hetente kétszer is a Herényiek Házában várja az érdeklődőket, hiszen kell az utánpótlás. A klub gyerekeket, ifjúsági korúkat szeretne toborozni, hiszen noha szinte élethosszig űzhető ez a sportág, ám a gombozóknál is gyermekkorban kell kezdeni, hogy felnőttkorra már vérré váljon a taktika, hogy mindig tudja a gombozó, az adott helyzetben mi a helyes döntés.
Az NB II-t a VGE 43 ponttal nyerte az ugyancsak 43 pontos ALC KSE Szeged II. előtt, míg a 3. helyet a DÖKE Komló II csapata szerezte meg az ugyancsak 35 pontot gyűjtött Testvériség II. előtt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!