A tegnapi játéknapon két pótselejtezőt rendeztek Európában. A visszavágókra 2 nap múlva kerül sor.

Észak-Írország 0:1 Svájc (R. Rodriguez 58′)
A magyarokkal egy csoportban szereplő svájciak Észak-Írországba látogattak. Az észak-írek kellemetlen stílusa ellen nem volt könnyű dolga Vladimir Petkovic együttesének, hiába dolgoztak ki rengeteg helyzetet, csupán egy büntetőből szerzett góllal sikerült előnyt szerezniük a visszavágóra.

Horvátország 4:1 Görögország
(L. Modric 13′, N. Kalinic 19′, I. Perisic 33′, A. Kramaric 49′)

A várakozásoknak megfelelően a horvátok már a kezdetektől átvették a játék irányítását, a 12. percben Karnezis kapus szabálytalankodott, a megítélt büntetőt pedig a Real Madrid klasszisa, Luka Modric magabiztosan értékesítette. A második gól sem váratott sokáig magára, a 19. percben Kalinic talált a hálóba. Egyre reménytelenebb helyzetbe kerültek a görögök, ám egy szöglet után szépíteni tudtak, így visszajöttek a mérkőzésbe. Mielőtt hozzászokhattak volna az egygólos különbséghez a görögök, egy újabb horvát gól következett: a 33. percben Ivan Perisic használta ki az adódó lehetőséget. Izgalmas, 4 gólt hozó első játékrész után a második félidőben a hazaiak eldöntötték a mérkőzést és nagy valószínűséggel a továbbjutást is.

Forrás: timesofmalta.com

A mai napon:
Afrikában még nem értek véget a csoportmérkőzések: itt Dél-Afrika Szenegállal, Algéria pedig Nigériával mérkőzik. Európában Svédország és Olaszország már pótselejtezőn csap össze egymással, izgalmas találkozónak ígérkezik. A közép-amerikai Honduras interkontinentális pótselejtezőn Ausztráliával játszik.

Szombaton további két pótselejtezőt játszanak: Dánia Írországgal, Új-Zéland pedig Peruval mérkőzik a 2018-as oroszországi világbajnokságon való részvételért.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség csapatonként 150 ezer dollárral (39.2 millió forinttal) támogatja az interkontinentális világbajnoki pótselejtezőre készülő csapatokat (Honduras, Új-Zéland, Peru, Ausztrália).

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!